Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur? Hangi Bölüm Okunmalıdır? Neleri Bilmek Gerekir?

İnternet çağını yaşadığımız şu günler siber güvenlik kavramı da hayatımıza girdi. Siber güvenlik internet üzerinden işlem yapan kurum ve kişiler için oldukça önemlidir. Bu yüzden siber güvenlik uzmanlarına yoğun olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Peki siber güvenlik uzmanı nasıl olunur? Siber güvenlik için hangi bölüm okumak gerekir?

Siber suçların oldukça fazla olduğu günümüzde siber saldırılar, ddos saldırılar da sıkça meydan gelmektedir. Şirketlerin, devlet kurumlarının ve istihbarat kuruluşlarının dijital dünyada yerini almasıyla birlikte siber güvenlik konusu da önem kazanmıştır. Peki siber güvenlik uzmanı nasıl olunur?


SİBER GÜVENLİK UZMANI NASIL OLUNUR?


Bilgi ve Teknoloji çağı olarka adlandırılan çağımızda internet üzerinden birçok önemli konu ve datayı paylaşmaktayız. Bu yüzden kişisel verilerimizde internet ortamında güvenli bir şekilde yerini aldı. Ancak ulusal ve uluslararası birçok bankanın bile siber saldırıya maruz kaldığı günümüzde siber güvenliğin önemi anlaşıldı.

Küçük bir trafik cezasının ödenmesinde bile kişisel verilerimizin hiç bilinmeyen bir internet sitesine yönelendirilmesi mümkün olabiliyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Kimdir? | SmartPro Bilgisayar Akademisi

NELER GEREKLİ?

Siber güvenlik uzmanı olmak isteyen kişilerin aşağıdaki konularda bilgisinin olması gerekmektedir.

Siber güvenlik uzmanı olmayı düşünen kişilerin TCP/IP'yi çok iyi bir şekilde bilmesi gerekmektedir.

Linux komutlarının öğrenilmesi de oldukça önemlidir. Linux, sızma testlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple komutların çok iyi bir şekilde bilinmesi gerekmektedir.

Siber Güvenlik Uzmanı olmak isteyen kişilerin bir programa dili bilmesi de gerekir.

İşletim sistemlerinin nasıl çalıştığının mantığının iyi bir şekilde kavranması gerekmektedir.

Dilerseniz Siber Güvenlik Uzmanlığı ile ilgili eğitim veren kurumlarda iyi bir şekilde eğitim almanız da mümkündür.

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur? Hangi Bölüm Okunmalıdır? Neleri Bilmek Gerekir? ile ilgili etiketler internet siber güvenlik uzmanı nasıl olunur siber suçlar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.