SGK'dan 10 yaş altı çocuğu olanlara müjde! Okul masraflarına 1600 TL devlet yardımı!

SGK’dan 10 yaş altı çocuğu olan ailelere müjdeli haber geldi. Son olarak 2022 asgari ücret zammının 4250 TL olarak açıklanmasının hemen ardından 1600 TL çocuk yardımı içinde aileler araştırmalarına başladı. Peki, SGK 1600 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

SGK’dan 10 yaş altı çocuğu olan ailelere 1600 TL yardım parası veriliyor. Özellikle Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında birçok vatandaş iş yerlerini kapamak zorunda kalmış bazıları da işinden ayrılmıştı. Bu süreç zarfında ise devlet tarafından verilen sosyal yardımlar vatandaşların imdadına yetişmişti.

Nakit para sıkıntısında olan aileler 1100 TL pandemi desteği ödemesiyle az da olsa rahat nefes almış ve özellikle de son gelen haberler birlikte çocuğu olan ailelerde 1600 TL yardım parası için araştırmalarına devam etmişti.

SGK'dan 10 yaş altı çocuğu olanlara müjde! Okul masraflarına 1600 TL devlet yardımı!

Koronavirüs salgınında ülkemizdeki vatandaşlarına aralıksız olarak yardımlarına devam eden hükümetten yeni bir haber geldi. Dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelerin 10 yaş altındaki çocukları için 1600 TL değerindeki yardım parası rahat bir nefes aldırdı. Son açıklanan enflasyon rakamları sonucunda geçim sıkıntısına düşen vatandaşların 10 yaş ve altı çocuğu olan ailelere 1600 TL çocuk yardımı ödemesi yapılacağı duyuruldu.

SGK 1600 TL Çocuk Yardımı Parası Nasıl Alınır?

SGK’dan çocuk yardımı alabilmek için öncelikle bazı şartları yerime getirmek gerekiyor. Dar gelirli ve yardıma muhtaç olduğunu belgeleyen ailelere 1100 TL pandemi destek ödemesinin yanı sıra 500 TL de ayrı bir ödeme yapılacağı belirtildi.

Özellikle çocukların okul masraflarının karşılanabilmesi adına bu ödemeleri alabilmek için gelir testi yaptırmak gerekiyor. Yani hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve muhtaçlık belgesinin bulunması zorunlu oluyor.

SGK'dan 10 yaş altı çocuğu olanlara müjde! Okul masraflarına 1600 TL devlet yardımı! - Resim : 2

SGK çocuk yardımı başvuruları ise E-Devlet resmi internet sitesi üzerinden bizzat yapılabiliyor. Aynı zamanda pandemi destek ödemesi başvuruları da hem buradan hem de Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altından tamamlanabiliyor. Eğer sizinde 10 yaşına kadar okula giden çocuğunuz varsa SGK çocuk yardımı için başvuruda bulunabiliyorsunuz.

SGK'dan 10 yaş altı çocuğu olanlara müjde! Okul masraflarına 1600 TL devlet yardımı! ile ilgili etiketler SGK Çocuk yardım
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.