Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni kimdir, nereli, kaç yaşında?

Menzil Cemaati'nin lideri Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin vefatının ardından, irşad görevini üstlenen aile üyelerinden biri olan Muhammed Fettah Elhüseyni'nin hayatı ve cemaatteki rolü merak konusu oldu. Bu çerçevede kullanıcılar arama motorlarında 'Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni kimdir?' sorusunu araştırıyor. Peki, Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni hakkında merak edilenler...

Türkiye'nin önemli Nakşibendi tarikatına bağlı cemaatlerinden biri olan Menzil Cemaati, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü'nün yeni Gavsı Abdulbaki Elhüseyni'nin oğlu ve aynı zamanda irşad görevi verilen isimlerden biri olan Muhammed Fettah Elhüseyni'nin kim olduğu ve hayatına dair bilgiler merak ediliyor. Peki, Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni kimdir, nereli, kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni kimdir, nereli, kaç yaşında?

Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni kimdir?

Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni, Menzil Cemaati'nin önde gelen isimlerinden biridir. Eskiden babası Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin liderliğindeki bu cemaat, Nakşibendi tarikatının Menzil şubesine bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Muhammed Fettah Elhüseyni, torunu olduğu Menzil Şeyhi Seyyid Abdülhakim El Hüseyni ve yeğeni Şeyh Seyyid Muhammed Raşid El Hüseyni ile önemli bir ailevi bağa sahiptir. Aynı zamanda Gavsı Sani olarak anılan Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin de çocuğu olarak tanınmaktadır.

Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni, Menzil Cemaati'nin liderlik geleneğinin önemli bir parçasını temsil etmektedir. Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin vefatının ardından, cemaatin liderlik görevini üstlenen isimler arasında yer almıştır. Bu liderlik rolü, cemaatin manevi rehberlik öğretilerini devam ettirme, tasavvufi eğitimleri yayma ve cemaat mensuplarına yol gösterme sorumluluğunu içermektedir.

 

 

Seyyid Muhammed Fettah Elhüseyni kimdir, nereli, kaç yaşında? ile ilgili etiketler cemaat menzil
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.