Serada yetiştiği muza 8 liradan alıcı bulan Antalyalı çiftçi memnun

Öne çıkan serada sebze üretim merkezlerinden Antalya’nın Kumluca ilçesinde domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi sebze türlerinden vazgeçip muz üretime geçen çiftçiler 8 liraya alıcı buldukları muzdan memnun kaldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde örtü altı sebze ürünlerinden vazgeçip mango, ejder ve muz üretimine geçen çiftçilerin yüzü, muz fiyatlarının 4 TL'den 8 TL'ye çıkmasıyla güldü.

İlçenin Salur mahallesinde, altı dönümlük serada muz üretimine başlayan çiftçi Ali Ergin, iki yıl önce muz fidanlarını toprakla buluşturduğunu söyledi. Fidanların 13 ayda meyve vermeye başladığını dile getiren Ergin, sağladığı gelirden memnun kaldığını ifade ederken şu sözleri aktardı:

"Fiyatların çok düşük olmasından dolayı, muz ağaçlarımızın meyvesi biraz daha geç gelişsin diye hem meyveden hem de havalandırmadan müdahale ettik. Meyvenin gelişimini önledik. Hasadımız devam ediyor. Beklentimiz bir tarak, yani salkımda 35 kilo bekliyoruz. Bu seramızda bin ağacımız var ve 35 ton meyve bekliyoruz.

Önceden 4 TL'ye satıyorduk. Artık fiyatlar yükseldi. En az 7 TL oldu. 8 TL'ye bile satıyoruz. 7 TL üzerindeki fiyatlar bizi memnun eder. Bize para bırakır. Bu seramız 6 dönüm. Dönümde 180 ağacımız var. 4 lira maliyetin altındaydı. Şuandaki fiyattan memnunuz. Bize ekmek bırakır.

Serada yetiştiği muza 8 liradan alıcı bulan Antalyalı çiftçi memnun ile ilgili etiketler Antalya Çiftçi muz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.