Dolar, Ocak'ta yatırımcısına yüzde 10 kaybettirdi

Ocak ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları duyuruldu. TÜFE ile indirgendiğinde brüt mevduat faizi yüzde 8,87, külçe altın yüzde 9,34, DİBS yüzde 9,41, Euro yüzde 9,98 ve Amerikan doları yüzde 10,14 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Geçtiğimiz Ocak ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklanırken, aylık en düşük kayıp, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 8,10 oranlarıyla BIST 100 endeksinde oldu.

TÜFE ile indirgenen diğer yatırım araçlarına bakıldığında ise brüt mevduat faizi yüzde 8,87, külçe altın yüzde 9,34, DİBS yüzde 9,41, Euro yüzde 9,98 ve dolar ise yüzde 10,14 oranlarında kayıp getirdi

YILLIK DEĞERLENDİRMEDE DOLAR ZİRVEDE

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde TÜFE ile indirgendikten sonra  yüzde 23,08 oranı ile yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı dolar oldu.

Diğer getiri araçları yıllık olarak TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 19,70 ve Euro yüzde 14,45 oranlarında yatırımcısına kazanç getirirken BIST 100 endeksi yüzde 11,67, brüt mevduat faizi yüzde 22,75 ve DİBS ise yüzde 32,69 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Dolar, Ocak'ta yatırımcısına yüzde 10 kaybettirdi ile ilgili etiketler Dolar Euro finansal getiri araçları külçe altın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.