Sansür kararı Twitter'a pahalıya mal oldu

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yılın kasım ayında gerçekleşen başkanlık seçimlerinde hile yapıldığı gerekçesiyle sık sık Twitter'dan paylaşım yapıyordu. Bu paylaşımlar Twitter yönetimi tarafından 'algı' için yapıldığı gerekçesiyle sansürleniyordu. Son olarak ABD Kongre binasının basılmasının ardından paylaşım yapan Trump'ın hesabı süresiz olarak askıya alındı. Tüm dünyayı şaşkına çeviren gelişme nedeniyle şirketin hisseleri yüzde 4 değer kaybetti.

3 Kasım 2020 tarihi sadece ABD için değil tüm dünya için kritik bir önem arz ediyordu. ABD başkanlık seçimlerinin gerçekleştiği o tarihten itibaren birçok yeni gelişme yaşandı.

O günden itibaren neredeyse her gün seçimlerde 'hile' yapıldığını iddia eden ABD Başkanı Donald Trump, Twitter tarafından sık sık sansüre maruz kaldı.

Bu gelişmeler kamuoyunda 'ifade özgürlüğüne darbe' olarak tartışma konusu olurken, dün akşam saatlerinde yaşanan gelişme yeni tartışmaların da fitilini ateşledi.

TRUMP'IN 'YÜRÜYÜN' ÇAĞRISI İNFİALE NEDEN OLDU

Seçimlerde hile yapıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde başkent Washington'da miting düzenleyen Trump, on binlerce kişiye hitap etti.

Ardından kalabalığa kongre binasına yürümeleri ve Joe Biden'ın seçim zaferini onaylayacak kararı protesto etmelerini söyleyen Trump, yaşanan olaylar neticesinde yerden yere vuruldu.

Trump'ın sözlerinden sonra kongre binasını basan öfkeli kalabalık, senatörlere oldukça zor anlar yaşattı. Senato meclisini basan, senatörlerin odalarını yağmalayan kalabalığa özel harekat timleri müdahale etmek zorunda kaldı.

Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen olaylarda 5 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

TWITTER'DAN TRUMP'A ENGELLEME KARARI

ABD Başkanı'nın bu durumdan bir numaralı sorumlu olduğunu ifade eden kamuoyu sosyal medya başta olmak üzere sert şekilde tepki gösterdi. 

Trump ise sosyal medya paylaşımlarıyla halkı sakinleşmeleri konusunda uyardı. Fakat Twitter bu paylaşımları samimi bulmamış olacak ki dün akşam saatlerinde Trump'ın daha önce kısıtlamaya uğrayan hesabını süresiz olarak askıya aldı.

Bu gelişme dünya kamuoyunda oldukça konuşuldu.

 TRUMP'IN HESABINI KAPATMAK TWITTER'A PAHALIYA MAL OLDU

Trump'ın 'Daha çok şiddeti kışkırtma ihtimali olduğu için' sosyal medya üzerinden sansüre uğraması, ekonomi dünyasını da hareketlendirdi.

Twitter'ın Trump'ı engelleme kararının ardından şirketin borsadaki hisseleri yüzde 4 değer kaybetti. 

Yatırımcısını oldukça sinirlendiren bu kararın ardından Twitter'ın geri adım atıp atmayacağı ise merak konusu oldu. 

Birçok sosyal medya kullanıcısı da her ne olursa olsun Twitter'ın ifade özgürlüğünü engellememesi gerektiğini ifade etti.

 

Sansür kararı Twitter'a pahalıya mal oldu ile ilgili etiketler Donald Trump Twitter ABD kayıp borsa hisse değer
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.