Michael kod adlı Selahattin Yılmaz kimdir?

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde herkesin korkulu rüyası olan ve Michael adlı lakabı ile tanınan Samsunlu Selahattin Yılmaz ilk kez Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın silahlı saldırıya uğraması olayı ile gündeme gelmişti. Peki, Selahattin Yılmaz kimdir?

Çek-senet tahsilatı, haraç almak, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak suçlarıyla tanınan Michael kod adlı Selahattin Yılmaz, Gaziosmanpaşa’da hemen hemen herkesin korkulu rüyası haline gelmişti. Başkan Çapan, İ.S isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu bacağından yaralanmıştı.

İ.S.'nin, ‘‘İşi yapmamı Maykıl istedi’’ sözleri üzerine yakalanan Selahattin Yılmaz, Çapan'ı, bir arsa anlaşmazlığı yüzünden vurduğunu da itiraf etmişti. ‘Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkülü yönetmek’, ‘Kasten adam öldürmeye azmettirmek’ ve ‘6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet' suçlarından tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilen Yılmaz, 14.5 ile 22.5 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle İstanbul DGM'de yargılandı.

Selahattin Yılmaz’a bağlı olan çete hakkında bir çok suçlamada bulunmaktaydı.

Haraç alamadıkları Özyurt Beton ve İnşaat şirketinin sahibi Orhan Özyurt’un Aralık 2016’da kurşunlanması.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ndan ihale ve haraç isteyen çete, belediyeyi basıp saldırı düzenlemeyi planladı ancak belediye binasının girişindeki güvenlik görevlilerince bu saldırı önlendi.

Çete lideri Yılmaz’ın eski iş ortağı, Şubat 2017’de çete tarafından Adana’dan silah zoruyla kaçırılarak İstanbul’a getirildi ve Esenyurt’ta bir evde günlerce işkence gördü.

Arnavutköy’deki bir çiftlik evi Şubat 2017’de çete tarafından soyuldu.

Tarihi sikke ve tepsiyi Sivas’tan İstanbul’a getirerek tarihi eser kaçakçılarına satmaya çalışan çete mensupları, Mart 2017’de İstanbul ve Sivas polisinin ortaklaşa operasyonuyla yakalanıp gözaltına alındı.

Michael kod adlı Selahattin Yılmaz kimdir? ile ilgili etiketler Selahattin Yılmaz michael
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.