İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz dolar satın aldı mı?

İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında değer kaybeden dolar kuru hakkında yaptığı "Bu bir alım fırsatıdır" yorumunun yankıları sürüyor.

Durmuş Yılmaz'a eleştiri oklarını yönelten son isim Star yazarı Selahaddin E. Çakırgil oldu.

Çakırgil, "‘Güvenilir lider' olmak işte böyle çetin şartlarda ortaya çıkıyor" başlığını taşıyan yazısında öncelikle Durmuş Yılmaz'ın mesajlarına tepkisiz kalan İYİ Parti lideri Meral Akşener'i eleştirdi.

Sonrasında Yılmaz'ı hedef tahtasına oturtan Çakırgil, "Durmuş Yılmaz bey, başkalarını dolar satın almaya teşvik ederken, kendisi almadıysa, bir provokatör/ tahrikçidir; aldı ise, o zaman da... (...)!" ifadelerini kullandı.

İşte Çakırgil'in köşe yazısının ilgili bölümü;

"Bu arada, İP Gn. Başk. Meral Hanım'a da birkaç cümleyle değinelim:

Kendini bilmez bir m. Vekiliniz, -resmî kayıtlara göre- bir Şehid'in kız kardeşi olan birisine, en galîz, en çirkin kelimelerle, küfretmişti.
O alçaklık karşısında sus-pus oldunuz. Üstelik de bu hususta daha bir hassas olması gereken birisisiniz.
Hayret ki, hayret!..

İP Gn. Başkanı'nın 'Pişkin Teyze' rolünü sevdiği anlaşılıyor.
Çünkü, bir zamanlar, Merkez Bankası Başkanlığı'na getirildiğinde, mütevâzı' bir görüntü verdiği için üzerinde sempati hâlesi oluşan ve amma şimdi İP'ten m.vekili olan Durmuş Yılmaz isimli kişinin, 'Bu bir alım fırsatıdır, dolar yeniden yükselecek" şeklindeki ve ihanetle bile suçlanabilecek sözlerine karşı da Meral Hanım yine duvar kesildi, âdetâ.
Halbuki, o m.vekiline, en azından, 'Siz n'aptınız, Durmuş Bey? Siz, Merkez Bankası Başkanlığı makamında bulunmuş ve M.Vekilliği'nizi de o makamda bulunmanıza borçlu bir eski yüksek bürokrat' olarak, o sözlerinin sıradan bir beyânat olmayacağını nasıl kestiremezsiniz?' diyebilirdi; demedi- diyemedi.

Unutulmasın ki, 20-25 sene öncelerde de, bir başka Merkez Bankası Başkanı'nın, dolar karşısında liranın devalüasyonunun/ değerinin düşürülmesi kararının alınmasından birkaç saat önce, banka'lardaki 'lira'larını çekip, dolar satın aldığı çok sonra anlaşılmış ve mahkûm da olmuştu. Durmuş Yılmaz bey de, başkalarını dolar satın almaya teşvik ederken, kendisi almadıysa, bir provokatör/ tahrikçidir; aldı ise, o zaman da... (...)!

Netice itibariyle bir daha söyleyelim, halkın büyük kesimleri, kızgınlıkla Tayyib Bey'i bile suçlasalar, yine de en fazla ona güveniyorlar, çareleri onun bulacağından umutlular.

Çünkü, böylesine çapsız, sorumsuz ve ahlâkî değerleri kaale almayan bir muhalefetle karşı karşıya bulunması, Tayyib Bey'e olan güveni ve amma, yükünü de daha bir ağırlaştırıyor."

YAZININ TAMAMI İÇİN...

 

İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz dolar satın aldı mı? ile ilgili etiketler Meral Akşener İYİ Parti durmuş yılmaz Selahaddin E. Çakırgil köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.