Şehit Musa Özalkan'ın vasiyeti ne? | Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda şehidin vasiyeti

Musa Özalkan'ın vasiyeti milyonları gözyaşlarına boğdu. Özalkan çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Musa Özalkan’ın şehadeti, Ankara Ayaş'taki ailesini yasa boğdu. Vatandaşlarımız ise Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Musa Özalkan'ın vasiyetini araştırıyor. Şehit Özalkan, Şehit asker, devletin ailesine vereceği paranın, müdavimi olduğu bir dernek aracılığıyla Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet ediyor. Peki, Musa Özalkan'ın vasiyeti ne? Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda şehidin vasiyeti vatandaşlarımız tarafından aranıyor... Detaylar haber özette...

Musa Özalkan'ın vasiyeti ne? Şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın 2 yıllık evli olduğu 5 aylık bir kız çocuğu bulunduğu belirtildi. Şehit asker, devletin ailesine vereceği paranın, müdavimi olduğu bir dernek aracılığıyla Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet ediyor. Özalkan çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Musa Özalkan’ın şehadeti, Ankara Ayaş'taki ailesini yasa boğdu. Acılı ailenin evi taziye ziyareti için gelenlerle dolup taştı. Şehidin babaevine Türk Bayrağı asıldı. Peki, Musa Özalkan'ın vasiyeti ne? Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda şehidin vasiyeti vatandaşlarımız tarafından aranıyor... Detaylar haber özette...

afrin_Aehidi

2 YILLIK EVLİ ŞEHİDİN 5 AYLIK BİR KIZ ÇOCUĞU YETİM KALDI

Şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın 2 yıllık evli olduğu 5 aylık bir kız çocuğu bulunduğu belirtildi.

foto_1

foto_2

ŞEHİDİN DUYGULANDIRAN VASİYETİ

Şehit asker, devletin ailesine vereceği paranın, müdavimi olduğu bir dernek aracılığıyla Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet ediyor.

foto_3

9 AY DAĞDA OPERASYONDAYDI

Kilis'in Gülbaba köyünün güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit düşen Özalkan'ın, Ankara'nın Sincan ilçesi Törekent Mahallesi'ndeki babaevine, şehadet haberinin ardından Türk bayrakları asıldı.

Şehidin annesi Hatice ve babası Selahattin Özalkan ile diğer aile üyeleri, taziyeleri kabul etti. Sincan Belediyesince evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Şehit Musa Özalkan'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Şehit Özalkan Twitter hesabından vatan için şehit olmanın önemini vurguladığı "Biz Aşkı, Vatan için canını verenlerden öğrendik" sabitlediği tweeti görüldü.

MUSA ÖZALKAN’IN VASİYETİ NEDİR?

Zeytin Dalı Harekatı'nın üçüncü gününde teröristlerle girilen çatışmada Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan şehit oldu. Özalkan'ın göreve gitmeden önce arkadaşlarına vasiyetini söylediği ortaya çıktı. Özalkan'ın vasiyeti şu şekilde:

"Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer'deki Türkmen Bala'lar için anaokul-kresş veya kültür merkezi devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir. Aileme iletirsin telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun."

MUSA ÖZALKAN KİMDİR?

Şehit Musa Özalkan Akaralı. Musa Özalkan’ın 8 yıldan beri astsubay olarak görev yaptığı ve şehidin 2 yıllık evli olduğu ve Ayşe Gökçen adında 5 aylık bir kız çocuğu bulunduğu öğrenildi.

Şehidin ağabeyi Hakimler ve Savcılar Kurulu Müfettişi Necip Özalkan yaptığı açıklamada, kardeşinin 2008'den bu yana astsubay olarak görev yaptığını belirtti ve Musa Özalkan ile ilgili bilgileri paylaştı

Kardeşinin evli ve Ayşe Gökçen isimli 5 aylık bir kızı olduğunu belirten ağabey Özalkan, "O bizim, hepimizin, tüm vatanın kızı, kardeşi. Rabb'im onun ömrünü bahtını açık etsin." ifadesini kullandı.

AFRİN ŞEHİDİ 9 AY OPERASYONDAYDI

Şehidin 2015'e kadar Bolu Dağı Komando Tugayında görevli olduğunu, yılın 9 ayı Şırnak, Gabar, Cudi, Kuzey Irak ve diğer birçok bölgede operasyonlara katıldığını anlatan ağabey Özalkan, "Bunların bir kısmını ailem üzülmesin diye söylemezdi. Kendisi benimle paylaşırdı." dedi.

"ANNEMİN DE BABAMIN DA BAŞLARI DİMDİK"

Özalkan, şehit kardeşinin Allah yolunda, vatana, millete hizmet etmek için görevini en iyi şekilde yaptığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Biz de inşallah onun şehitlik mertebesinden faydalanırız. Rabbim bizlere de böyle güzel ölümler nasip etsin. Allah devlete, vatana millete zeval vermesin. Bayrağımız inmesin, İslam'ın son sancaktarı olan bu ülke için bu devlet için hepimiz bin ölür bin doğarız. Elimizden gelen neyse, nerede görev yapıyorsak sonuna kadar en iyi şekilde vatanımıza, milletimize, devletimize hizmet ederiz. Biz bu düsturla yetiştik. Çok şükür annemin de babamın da başları dimdik. Bu bizim için bir kıvanç, mutluluk. Elhamdülillah diyoruz."

Musa_AzalkanAn_vasiyeti_ne

ZEYTİN DALI HAREKATI’NIN AMACI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı’nın amacı, Türkiye’nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması olarak tanımlandı. Operasyon kapsamında “Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” da amaçlar arasında sıralandı.

NEDEN HAREKATA ZEYTİN DALI ADI VERİLDİ?

Afrin, Suriye’nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000’in üzerindedir. Zeytin ağacı Afrin’in sembolüdür ve zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil ve Halep sabunu kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.

AFRİN NEREDE?

Afrin Türkiye sınırında yer alan bir Suriye kenti. Nüfusun ağırlıklı kısmını Kürt nüfus oluşturuyor. Afrin'de çok sayıda Arap ve Türkmen de bulunuyor. Hatay ve Kilis ile sınırı olan Afrin, sınırdan çıplak gözle bile görebilecek kadar Türkiye'ye yakındır.

AFRİN’İN TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ?

Tarihi Hititlere, M.Ö. 1000’lere kadar uzanan ve önemli tarihsel kalıntıları barındıran Afrin çok erken dönemde, Kudüs’ün de fethedildiği 637 yılında Müslümanların hâkimiyetine girdi. Osmanlı döneminde Afrin Kilis’e bağlı bir kaza konumundaydı. Haritaya bakıldığında Afrin, Türkiye içlerine bir koç başı gibi uzanan coğrafi bir mevkiye sahip. Şayet Afrin bölgesi de teröristlerden temizlenirse, Türkiye’nin güney sınırında yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alan Türkiye nüfuzunda olacak.. Fırat Kalkanı harekatının icra bölgesi ve İdlib’in ardından Afrin’de yapılacak bir harekatla, Doğu Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen PKK kuşağı tamamen engellenmiş olacak.

Musa_AzalkanAn_vasiyeti_neAfrin_Zeytin_DalA_Operasyonunda_Aehidin_vasiyeti

TSK AÇIKLADI

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde devam etmektedir.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
Harekâtın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Şehit Musa Özalkan'ın vasiyeti ne? | Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda şehidin vasiyeti ile ilgili etiketler musa özalkan vasiyeti ne afrin zeytin dalı operasonu şehidin vasiyeti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.