Sedat Peker nereye kaçtı?

Türkiye’den ’den Karadağ’a giden ve oradan Kuzey Makedonya'ya geçen Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in Fas’a kaçtığı iddia edildi. Peker’e sahte belge ile kimlik kartı veren 9 Makedon polisi geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı.Türkiye’de de 7 ilde 121 adreste, 49 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye çıkarılan Peker'in adamlarından 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker,’in Makedonya’dan Fas’a geçtiği iddia edildi.Türkiye’de çeşitli suçlardan cezaevinde yattıktan sonra çıkan Peker, bundan 1,5 yıl önce yurt dışına çıkmıştı.Peker’in Alaattin Çakıcı’nın cezaevinden çıkması üzerine yurt dışına çıktığı haberleri medyaya yansımıştı. Ancak Sedat Peker Karadağ’da yaptığı açıklamada kendisinin yatırım ve üniversite eğitimi için Türkiye’den ayrıldığını söylemişti. Çevresindeki kalabalık adamları ile kendi sosyal medyasından video ve fotoğraflar paylaşan Sedat Peker, bir süre sonra ise ortalarda görünmemişti.

MEKEDONYA’DA SAHTE EVRAK VE KİMLİKLE KALMIŞ!

Sedat Peker’in geçtiğimiz Ocak ayında, Kuzey Makedonya tarafından "kısa süreli oturma iznini ihlal ettiği" gerekçesiyle Kosova'ya sınır dışı edildiği ortaya çıkmıştı. Kuzey Makedonya'da ana muhalefetin hükümeti suçlara ortak olmak ve yönetmekle suçlaması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından polise yönelik sahte evrak operasyonu düzenlenmişti.Operasyon sonrasında Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yabancı ülke vatandaşlarına sahte pasaport ve kimlik belgesi düzenleyen bir gruba dahil oldukları şüphesiyle en az 9 polisin tutuklandığı ve operasyonun devam ettiği belirtilmişti.

KOSAVA’YA SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ!

Yapılan operasyon sonunda, Sedat Peker'in Üsküp'te Djadin Amedovski adına düzenlenen sahte pasaport ve kimlik belgeleriyle ikamet ettiği belirlenmişti.Peker Kuzey Makedonya'da 18 Ocak'ta yakalanarak Kosova'ya sınır dışı edilmişti.

TÜRKİYE’DE PEKER’E YÖNELİK OPERASYON!

Makedonya’da polise yapılan operasyonun ardından Türkiye’de de Peker'in adamlarına yönelik İstanbul polisi 7 ilde 121 adrese baskın yapmış ve 49 kişiyi gözaltına almıştı. Adliyeye çıkarılan Peker’in adamlarından 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

SEDAT PEKER VE 5 ADAMI KAZABLANKA’YA GEÇTİ!

Sedat Peker ile ilgili operasyonların ardından Türk polisinin yaptığı araştırmada organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Kosova’dan Fas’a geçtiği tespit edildi. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Kosova’da Türkiye ve Makedon polisinin çalışmaları ile bir operasyon yapılacağını görenen Sedat Peker’in yanında bulunan 5 adamı ile birlikte deniz yolu ile Fas’ın Kazablanka kentine gittiği belirlendi. Türkiye’den giden adamları ile bululan ve telefon kullanmayan Sedat Peker’in yine bir başka isimle kimlik çıkartarak saklandığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Sedat Peker nereye kaçtı? ile ilgili etiketler Sedat Peker Makedonya Kosova Fas kazablanka
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.