Sedat Ergin'den önemli uyarı: Yeni bir dalga yaklaşıyor, acilen yeni bir stratejiye ihtiyaç var!

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, son haftalarda Batı Avrupa ülkelerinde yaşanan vaka artışlarının ülkemizde de yakın zamanda yaşanacağını belirterek yeni bir dalganın yaklaştığını duyurdu. "Avrupa peş peşe kapanırken Türkiye'de genel bir çözülme yaşanıyor" diyen Ergin "Yeni bir dalga yaklaşıyor, yeni bir stratejiye ihtiyaç var, acilen" uyarısı yaptı.

Batı Avrupa ülkelerinde koronavirüs vaka artışları hafta başına kıyasla daha da ciddi tırmanışa geçti.

Durum böyle olunca Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Levent Akın’ın "Avrupa'daki vaka artışları genellikle 2-3 hafta sonra Türkiye'de tekrarlanıyor." sözlerini bugünkü köşe yazısında hatırlatan Hürriyet yazarı Sedat Ergin, "Yeni bir dalga yaklaşıyor, yeni bir stratejiye ihtiyaç var, acilen" dedi. 

 

"HER BİR TARAFTA ALARM ÇANLARI ÇALIYOR"

Avrupa cephesinde öncelikle Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Avusturya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde vakaları gösteren eğri hızla yukarı doğru çıkıyor. Her bir tarafta alarm çanları çalıyor, her ülkede birbiri ardına farklı nitelikte kısıtlayıcı önlemler uygulamaya konuyor." ifadelerini kullanan Ergin, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele konusunda yeni bir strateji belirlemesi gerektiğini belirtti.

 

"KAPALI MEKANLARIN İÇİ, AYRICA ELE ALINMALI"

Türkiye’de toplumun çok geniş bir kesiminde salgın karşısında genel bir gevşeme halinin ortaya çıktığını belirten Ergin,  "Bu durum sıkça maske takmama, mesafe kuralına uymama şeklinde kendisini gösteriyor. Sahadan gelen bütün bilgiler, sokaktaki vatandaşın tanıklığı, HES denetimi yapılmayan kapalı mekânların sayısının hiç de az olmadığıdır. Kapalı mekânların içi ayrıca ele alınması gereken bir konudur." dedi. 

"AVRUPA KAPANIRKEN, TÜRKİYE'DE GENEL ÇÖZÜLME YAŞANIYOR"

"HES denetiminin koronavirüs ile mücadele açısından ne kadar etkili ve yeterli olduğu tartışmalı" diyen Ergin, "Sorun şurada ki, Avrupa’da beşinci dalgayla birlikte ülkeden ülkeye değişmek üzere kademeli kapanma, kapanma, esnek çalışma, aşı zorunluğu gibi önlemler uygulamaya konurken, Türkiye’de genel bir çözülme yaşanmaktadır." ifadelerini kullandı.

 

 

"YENİ DALGA YAKLAŞIRKEN AŞILAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI"

Aşılama kampanyasının hızının da endişe verici ölçülerde düşmekte olduğunu belirten Ergin,  "Birinci doz aşıya karşı beliren direnç hattından sonra ikinci dozun tamamlanma süreci sıkıntılı bir şekilde seyrediyor. Zamanı geldiği halde bekleyen üçüncü hatırlatma dozları sorunun bir başka boyutudur. Sonuçta, muhtemel bir dalga adım adım yaklaşırken aşılama konusunda yeni ve kuvvetli bir ulusal seferberliğin başlatılması şarttır." çağrısında bulundu.

 

"KAPIMIZA GELMEKTE OLAN TEHLİYE KARŞISINDA TÜRKİYE'DE BİR SİLKİNMEYE İHTİYAÇ VAR"

Sağlık Bakanlığı'nın yeni bir strateji belirlemesi gerektiğinin altını çizen Ergin, "Kısıtlama önlemlerine gidilmediği takdirde, bunun alternatifi herhalde bugün ortalığı kaplayan gevşeme hali hiç değildir. Kapımıza gelmekte olan tehlike karşısında Türkiye’de bir silkinmeye ihtiyaç var. Bunun için toplumla yeni bir iletişimin kurulması, yeni bir söylemin geliştirilmesi, özetle yeni bir başlangıç yapılması gerekiyor." uyarısını yaptı.

 

Sedat Ergin'den önemli uyarı: Yeni bir dalga yaklaşıyor, acilen yeni bir stratejiye ihtiyaç var! ile ilgili etiketler Türkiye salgın vaka sayısı ülke tedbir yeni Dalga sedat ergin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.