Seçil Erzan'ın savunması salondakileri güldürdü! "Gizli fon demedim..." İşte Erzan'ın dikkat çeken savunması...

Yüksek fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Seçil Erzan'ın ifadesi video kaydı ile alındı. Seçil Erzan'ın 'Benim burada anlattığım her şey doğru. Gerçekleri ben anlatıyorum. Emre dışında kimseye fon demedim' sözleri sonrası, müşteki sıralarından gülüşme sesleri geldi. İşte Seçil Erzan'ın savunması...

Yılın dolandırıcılık davasının ikinci duruşmasında Seçil Erzan ile 6 şüpheli, ikinci kez hâkim karşısına çıktı. 

İŞTE SEÇİL ERZAN'IN SAVUNMASI

Duruşmada Seçil Erzan'ın ifadesi video kaydı ile alındı.

Seçil Erzan'ın savunmasına diğer 6 sanık ile nasıl tanıştığını anlatarak başladı. Erzan, fon vurgununa uzanan detayları şöyle anlattı:

"KAYBETTİĞİM PARAYI YERİNE KOYMAM GEREKİYORDU"

“2010-2011 yılında bir milyon para kaybettim. 2011 Aralık’ta Florya’ya geçtim. Kaybettiğim parayı yerine koymam gerekiyordu. O dönemde Çorlu’da arsa satışından dolayı Metin Taş’la tanıştım. Çek başına kağıt başına 100 bin alıyorduk. 30’u bana kalıyordu. Masrafları da ben ödüyordum. 2013 yılında kadar bir şey yoktu. Her şey güzel gidiyordu.

"PARAYI ÇOĞALTMAK İÇİN STRESİM BAŞLADI"

Kuzenim Tanın Yılmaz, yurt dışından benim hesabıma 90 bin Euro gönderdi. Bu tamamen yasaldı. Hatta müfettişlere de söyledim. Ben bu parayı özel bankacılık sisteminde değerlendirdim. Kazanınca seviniyorduk. Bir süre sonra Tanın Yılmaz’ın eşi Merve Yılmaz para biriktirmek için kredi çekti. Hatta anne ve babası üzerine de kredi çekti. Merve çok kazanmak istiyordu. O parayı çoğaltmak için stresim başladı. 2014 yılından 2023 yılına kadar Tanın Yılmaz’ın iğneden ipliğe kadar bütün harcamalarını ben ödüyordum. Şirketinden bir lira dahi para kullanmadı.

 

"ANNEMLE BİZ YALNIZ KALDIK"

Annem felç geçirdi. Çok kaygılıydım. 2016 yılından sonra bir gün Bozcaada’dan dönerken Hüseyin Eligül ve eşiyle karşılaştım. Onlara ağlayarak annemin durumu anlattım. O da bana destek olacağını söyledi. Ben anneme düşkündüm. Babam da bizi bırakıp Bozcaada’da yaşamaya başladı. Bu olaydan sonra baba-kız sorunlar başladı. Annemle biz yalnız kalmıştık. Babamın beni dövdüğüne dair bir şeyler çıktı. Öyle bir şey yoktu. Çok zor durumdayım.

"BU RAKAMIN TEFECİLİKTE BİLE OLMADIĞINI SÖYLEDİM"

Hüseyin abi kendi ve akrabalarından para getiriyordu. Bende ne kadar çok para olursa o kadar çabuk bu işten kurutulurum düşüncesi vardı. Hüseyin abinin etrafından paralar gelmeye başladı. Bacanağı, kız kardeşinin parasını getiriyordu. Musa Köse vardı Çorlu’da ben tanımıyordum. 15 bin dolar para verdi. 75 bin dolar para istediler. Ben bu rakamın tefecilikte bile olmadığını söyledim.

"AKRABALAR DA PARA VERDİ"

Nazlı Can da annemle ilgilenmeye başladı. O dönemde Nazlı da kazanılan parayı fark etti. Sacit Öztürk vardı banka çalışanı, o da bana bankada yardımcı oluyordu. Nazlı da etrafından para alıp getirmeye başladı. Böylece akrabalar para verip fazla fazla aldılar. Normal bir şube performansından daha fazla emek verdim.

Böyle bir dönemdi. Çok çalışıyorduk. Faizler artmaya başladı. Atilla Baltaş'tan o ekside olduğumuz hisse senedi ile ilgili halen yardım istiyordum. Bana 250 bin dolar getirdi. 'İster tarla al, ister gayrimenkul' dedi. 3 ayda bir 100 bin dolar ödemek zorunda kaldım. Daha sonra başkasından aldığı için benden para istiyordu. Ben de hayır dediğimde baskı altında kaldım. Hep doğruyu söyledim. Yüzde yüz doğru bunlar.

"SÜRECİ YÖNETEMEMEYE BAŞLADIM"

2019-2020 yılları arasında, 400 bin dolar eksiye düştüm. O günden sonra artık süreci yönetememeye başladım. Paraları ödeyemeyince de şubeye gelirler, rezillik çıkar diye korktum. Babam arsa sattı bana para gönderdi bu sıralarda. 2021 yılında 250 bin dolar daha getirdi Atilla Baltaş. Yine kendi parası sandım. Daha sonra benden 40 günde bir 100 bin dolar olarak istiyordu. O dönemde akıl tutulması yaşadım. Atilla Baltaş’tan korkuyordum."

"TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜĞÜMÜZÜ ÖDEME AŞAMASINDA ANLADIM"

Mahkeme Başkanı: Korkmana rağmen neden para aldın?

Seçil Erzan: Birinden alıp birine verdim. Her getirdiğinde parayı aldım. Bunları bir süre sonra banka sistemine sokamadım.

Mahkeme Başkanı: Çok zorlanıyorsunuz. Atilla Baltaş tekrar para getirince neden alıyordunuz?

Seçil Erzan: Öncekileri kapatmak için aldım.

Mahkeme Başkanı: Atilla Baltaş’a verdiğin 400 bin dolar kime aitti?

Seçil Erzan: İçerisinde benim de param vardı. Etraftan tanıdıkların getirdiği para da vardı. 2021’de dövizcilerin parasını ödemek için Nuri Köşkdere’den para aldım. Para gidip geliyordu. Ne kadar olduğunu bilmiyordum. Onun hesabını Ali tutuyordu. Ali, Nuri Köşkdere’nin yanından işten ayrılmıştı. Bana 5 milyon, arkasından bir 5 milyon daha getirdi. Ben kimseye fon yaptığımı söylemiyordum. Özel bankacılıkta değerlendiriyorum diyordum. Ali’ye de taahhüt vermedim. Ali’nin getirdiği 5 milyonlardan bir tanesi tefeciye aitti. Bu para geri ödemeyince öğrendim. Tefeci baskısıyla karşılaştık. Süleyman Aslan dışında bir tane bile tefeci görmedim. Ben tefecilerin eline düştüğümüzü ödeme aşamasında anladım.

"KENDİMİ GÜVENSİZ HİSSETMEYE BAŞLADIM"

Süleyman Aslan ile aramızda sözleşme yaptık. Ne sözleşmesi yaptığımızı hatırlamıyorum. Her gün beni arıyordu. Sürekli şubeye gelmekle tehdit ediyordu. Kendi etrafımdaki insanlara fazla faiz ödemeye başladım. Babam ödlükten sonra kendimi güvensiz hissetmeye başlayın. Ben yalvarıyordum Nazlı’ya kimseye para almayın.

Mahkeme Başkanı: Parayı alırken mi yalvarıyordunuz vermeyin diye?

Seçil Erzan: Yok ödeme yaparken yalvarıyordum.

Mahkeme Başkanı: Ödeme almadan neden yalvarmadınız vermeyin diye

Seçil Erzan: Acil ödeme yapmam gereken ödemeler oluyordu. Bu arada benden para alanların hayat standartları yükseliyordu. Mesela Hüseyin abinin oğlu üniversiteyi bitirdi. Son model lüks arabaya biniyordu.

"BEN BURADA CANIMLA KALDIM"

Ben Semih Kaya’dan 300 bin dolar aldım. 1 milyon 300 dolar ödedim. Daha sonra ben bu parayı geri aldım. Bu parayı Süleyman Aslan’a verdim. Nuray Şengüler ve Deniz Güzel eksiye düştü. Merve 1 milyon 100 bin dolar aldı. Metin Taş 300 bin dolar aldı. 1 milyon 200 bin solar Atilla Baltaş’a ödedik. Çorlu’daki tefecilere 550 bin dolar ödedik. Nazlı’nın etrafında fazla alanlar vardı. Tanin araba ve daireler aldı. Nuri Köşkdere 200 bin dolar aldı. MASAK herkesi araştırsın. Ben burada canımla kaldım.

"EMRE DIŞINDA KİMSEYE FON DEMEDİM"

Herkes bu fonun resmi olmadığını biliyordu. Ben hiçbir zaman Fatih Terim Fonu veya Hakan Ateş Fonu demedim. Selçuk İnan bana gidip geliyordu. Selçuk İnan’a gizli bir işlem dedim. Ondan alacağım parayı Fırat Özdemir’e vermem gerekiyordu. Yukarıda değerlendiriliyor dedim. En son Emre’ye fon demiş olabilirim.

Seçil Erzan'ın savunması salondakileri güldürdü! "Gizli fon demedim..." İşte Erzan'ın dikkat çeken savunması... ile ilgili etiketler Seçil Erzan Fatih Terim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.