Savcılık Cübbeli'yi ifadeye çağırdı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, selefi derneklerinin silahlandığını öne sürerek iç savaş uyarısında bulunmuştu. “Savcılık çağırırsa en az 150 derneğin ismini veririm” diyen Cübbeli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.

Cübbeli Ahmet Hoca CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Türkiye'de 2 bin civarı selefi yanlısı derneğin silahlandığını iddia etmişti.

Daha sonra Saygı Öztürk'e konuşan Ünlü, bu iddiasını yineleyerek, savcılığın kendisini çağırması halinde bu derneklerden en az 150 tanesini isim isim sayabileceğini söyledi.

Ünlü ayrıca yasadışı silahlanma konusunda genel bir bilgiye sahip olduğunu, değişik illerdeki arkadaşlarından da illerdeki bu tehlikeli silahlanma konusunda edindikleri bilgileri dinlediğini söylemişti.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Sözcü'de yer alan habere göre: Ünlü'nün bu iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık Ahmet Mahmut Ünlü'ye tebligat göndererek ifadeye çağırdı. Ünlü'nün önümüzdeki günlerde adliyeye giderek bahsettiği 150 derneğin ismini vermesi bekleniyor.

Savcılık Cübbeli'yi ifadeye çağırdı ile ilgili etiketler Cübbeli Ahmet Savcılık ifade Cumhuriyet Başsavcılığı selefi iç savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.