Savaş çıkartacak o emri kim verdi?

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Hollanda devlet televizyonu NOS’ta skandal bir itirafta bulundu. Bakan Kaya’nın korumalarının silah çekebileceğini düşünerek Hollanda polisine ateş izni verdim' dedi.

BAKANI VE KORUMALARI VURUN

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının durdurulması ve sonrasında sınır dışı edilmesi olayında Hollanda Özel Timi'ne ateş izni verildiğini söyledi.

Aboutaleb, kamu yayın kuruluşu NOS TV'te yaptığı açıklamada, Bakan Kaya'nın yanında "geniş omuzlu" 12 kişinin bulunduğunu ve o kişilerin silahlı olup olmadığını bilmediklerini ifade ederek "Bu durum korkutucuydu." dedi. Bakan Kaya'nın yanındaki kişilerin ateş etme ihtimalini düşündükleri için özel tim gönderdiklerini belirten Aboutaleb, "Bunun sebebi, olası bir saldırıda bizim orada olaya hâkim olabilmemizdi" ifadesini kullandı.

KORUMALAR VE BAKAN VURULSAYDI NE OLURDU?

Eğer Bakan Fatma Betül Sayan Kaya vurulsaydı, Türkiye ile Hollanda arasında olası bir savaşın çıkma olasılığı çok yüksekti. Böyle bir durumda da iki ülke de NATO'ya üye olduğundan uzun süre çözülemeyen bir kriz ortaya çıkacaktı.

EMİR KİMDEN GELDİ?

Hollanda küçük ölçekli bir ülke. Türkiye'nin ancak bir şehrine denk gelebilecek bir ülkenin Türkiye ile baş etmesi imkansız. Şimdi herkesin merak ettiği soru şu: 'Peki Hollanda bu emri kimden aldı?'

Savaş çıkartacak o emri kim verdi? ile ilgili etiketler Hollanda Bakan koruma vur talimat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.