SASA’nın patronu SuperHaber’e konuştu! SASA sermayesine yaklaşık 350 milyon dolar ilave edilecek

Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 135 milyon adet payın nitelikli kurumsal yatırımcılara satışının tamamlanmasından sonra ilk açıklamayı SuperHaber’e yaptı. SASA hisselerinde satış pay başına 43,10 TL’den gerçekleşti. İşleme yurtdışı yerleşik kurumsal yatırımcılardan 4,2 kat talep geldi İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu satış sonrası, ilk satıştan da ilave edilen miktarla birlikte SASA’nın, sermayesine yaklaşık 350 milyon dolarlık kaynak konulacağını söyledi. Erdemoğlu, “SASA’da yatırımlar hızla devam ediyordu. Bu sermaye ilavesiyle daha da hızlanacak” dedi.

SASA’nın patronu SuperHaber’e konuştu! SASA sermayesine yaklaşık  350 milyon dolar ilave edilecek

Toplamda 20 milyar dolarlık devasa bir yatırımın yapıldığı SASA’da öncelikle Türkiye’nin ithal etmek zorunda olduğu hammaddeler üretilecek.

SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nın, Yumurtalık bölgesinde 10 milyon metrekare alanda kuracağı rafinerinin ilk adımı liman olacak. Şirket, ikinci adımda PP (Polipropilen) tesisi yapacak.

Yatırımın diğer etaplarını ise rafineri ve aromatik kimyasallar ile Türkiye’nin ihtiyacı olan diğer kimyasal ürünler oluşturacak. Daha önce yaklaşık 12 milyar dolar olarak hesaplanan yatırım maliyeti ise global fiyat artışları nedeniyle minimum 20 milyar dolar olarak revize edilmişti.

Dünyanın en büyük halı üreticilerinden olan Erdemoğlu Holding, üreteceği 1.6 milyon ton PTA’nın yaklaşık 1.2 milyon tonunu kendisi kullanacak. Kalan miktar ise Türkiye’nin ihtiyacını karşılamak amacıyla değerlendirilecek.

Erdemoğlu Holding’ten bugün yapılan açıklamada ise, hisse satış işleminin başarılı bir şekilde tamamlandığı bildirildi. İşleme yurtdışı yerleşik kurumsal yatırımcılardan 4,2 kat talep geldiği belirtildi.  

KAP’a gönderilen durum güncellemesi açıklamasında “satış fiyatı pay başına 43,10 TL belirlenmiş olup, işlemden elde edilen brüt hasılat yaklaşık 5.818.500.000 TL’ye tekabül etmektedir” dendi. Daha önce yapılan açıklamada da belirtildiği üzere, Erdemoğlu'nun SASA'daki hakim pay sahibi pozisyonunu koruma ve bununla ilgili etkin risk yönetimi amacıyla, satış işleminin tek uluslararası koordinatörü olan JP Morgan ile eşzamanlı olarak bir türev işlem de gerçekleştirildi. Türev işleme ilişkin riskin yönetilmesi amacıyla, tek uluslararası koordinatör JP Morgan, Erdemoğlu’ndan, satış fiyatı olan 43,10 TL’den 32.700.000 adet SASA payı satın aldı. KAP’a gönderilen açıklamaya göre, “türev işlem Erdemoğlu’nun SASA’daki pozisyonunun, Pay Alım ve Satımı’na ve İşlem’e konu toplam pay sayısına eşit sayıda payı” kapsıyor. 

KAP’a yapılan güncelleme açıklamasına göre, satış işleminin kapanış tarihi itibariyle, Erdemoğlu’nun SASA’da doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu pay sahipliği oranı yüzde 75,94 olacak. Açıklamada, “Erdemoğlu, SASA’nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam etmekte olup, SASA’daki yönetim kontrolünü sürdürmektedir” denildi, “Erdemoğlu’nun SASA’ya olan bağlılığı ve desteği devam edecektir” vurgusu yapıldı. 

İşlemin takası 15.12.2023 tarihinde borsa dışında gerçekleşecek. Satış işlemine ilişkin önemli gelişmeler, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde kamuya açıklanacak.

Quanta Finansal Danışmanlık’ın genel danışmanlığını üstlendiği işlemin hukuk danışmanı olarak Türk hukuku için Göksu-Safi-Işık Hukuk Ortaklığı ve İngiliz hukuku için ise White&Case LLP görevlendirildi.

SASA’nın patronu SuperHaber’e konuştu! SASA sermayesine yaklaşık 350 milyon dolar ilave edilecek ile ilgili etiketler ekonomi SASA Erdemoğlu Holding
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.