Sandıklar açıldı, tablo netleşiyor! 14 Mayıs seçimlerinde son durum!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ seçim özel bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun seçim özel canlı yayınında, 14 Mayıs seçimlerindeki son durumu analiz etti. Seçimin kaybedeninin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu öne süren Bozkurt, tabloda muhalefetin ciddi bir yenilgiye uğradığını açıkladı.

‘’SEÇİMİN KAYBEDENİ KILIÇDAROĞLU'DUR''

Ceyhun Bozkurt, ''Seçim ikinci tura da gidebilir. Kılıçdaroğlu kaybetti. İlke olmadan 'Erdoğan'ı yenmek' üzerine kurulu bir strateji izledi. Sonuç ne olursa olsun seçim ikinci tura gitse bile Erdoğan o açığı kapatır, Kılıçdaroğlu net şekilde kaybetti. Memleket Partisi seçmeninin sayın Erdoğan'a oy verdiğini gördük. Muharrem İnce'ye yapılan linçlerin 7'li masaya hiç yaramadığını gördük. Akşener artık sorgulanacaktır. İki ihtimal var. İlki parti içinde Akşener'e bir hareket başlayabilir. İkinci ihtimal ise Akşener 'Kazanacak aday çıkaralım demiştim' diyebilir. Karamollaoğlu'nun politikalarına tepki gösteren ciddi bir Saadet Partisi'li kitle vardı. Onların Yeniden Refah Partisi'ne yöneldiğini görüyoruz. 

''SEÇİM İKİNCİ TURA GİDERSE ERDOĞAN ÇOK DAHA FARKLI BİR SONUÇLA KAZANIR''

HDP'ye sempatizan kitle oluşturmuşlardı. CHP'de emanet oylar sahibine gitti, geriye kalan oy potansiyeli Yeşil Sol Parti gibi gözüküyor. Onlar için de bir yenilgi bu, 11-12 bandını hedefliyorlardı. Tabloda muhalefetin ciddi bir yenilgiye uğradığını görüyoruz. HDP'ye sempatizan kitle oluşturmuşlardı. CHP'de emanet oylar sahibine gitti, geriye kalan oy potansiyeli Yeşil Sol Parti gibi gözüküyor. Onlar için de bir yenilgi bu, 11-12 bandını hedefliyorlardı. Tabloda muhalefetin ciddi bir yenilgiye uğradığını görüyoruz. Seçim ikinci tura giderse Erdoğan'ın çok daha farklı bir sonuçla kazanacağını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'na ciddi bir tepki var. Milliyetçi oylardan ciddi bir kayma var. Sinan Oğan'ın İYİ Parti'yi salladığı gözüküyor. Seçimin kaybedeni Kılıçdaroğlu'dur. Stratejisi tutmadı. Seçim ikinci tura giderse meclis aritmetiğini göstererek bir avantaj sağlamak isteyecekler. Bu avantajı Cumhur İttifakı sağlayacaktır.‘’ ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Sandıklar açıldı, tablo netleşiyor! 14 Mayıs seçimlerinde son durum! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu 2023 Seçimleri Millet İttifakı Cumhur İttifakı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.