Şampiyonluğu son turda kaptıran Lewis Hamilton sessizliğini bozdu: Emekli olacak mı?

Formula 1'de şampiyonluğu son turda kaybeden ve uzun süre sessiz kalan Lewis Hamilton ilk kez konuştu. İngiliz pilot hakkında çıkan emeklilik iddialarını yalanlayarak yarışmaya devam edeceğini söyledi.

Formula 1'de büyük tartışmalar neden olan Abu Dabi'deki son yarışın son turunda şampiyonluğu Red Bull pilotu Max Verstappen'e kaptıran Mercedes pilotu Lewis Hamilton uzun süren sessizliğin bozdu. Hakkında emekli olacağı yönünde iddialar çıkan Hamilton takımının yeni araç lansmanında açıklamalar yaptı.

EMEKLİ OLACAK MI?

Kariyerinde 7 dünya şampiyonluğu bulunan İngiliz pilot hakkında çıkan emeklilik söylentilerini yalanlayarak şunları söyledi:

"FIA'nın yaptığı değişikliklerden ve W13'te fabrikada yapılan çalışmalardan çok memnunum. Hiçbir zaman duracağımı ya da sevdiğim işi yapmayı bırakacağımı söylemedim. Ama elbette yaşadığım süreç benim için zorluydu. Ve biraz geri adım atmaya, anda kalmaya odaklanmaya ve sevdiklerimle birlikte güzel anılar yaratmaya ihtiyacım vardı."

Mercedes takımının patronu Toto Wolf, Hamilton'ın emekli olacağını hiç düşünmediklerinin altını çizerek, Abu Dabi'deki yarış sonrası sessiz kalmasının nedenini "Şampiyon unvanını kaybetmekle barışmaya çalışmak" olarak gösterdi.

SON TURDA ŞAMPİYONLUĞU KAYBETMİŞTİ

Formula 1'de tarihe geçen 2021 sezonu büyük tartışmalarla bitmişti. Abu Dabi'de yapılan son yarışa Red Bul pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Levis Hamilton aynı puanda başlamıştı. Yarışa ilk sırada başlayan Verstappen, avantajını Hamilton'a kaptırdı. Hamilton yarışı uzun süre önde götürdükten sonra bir kaza her şeyi değiştirdi. Kaza sonrası güvenlik aracı devreye girmiş ve son tura Hamilton ve Verstappen adeta dip dibe girdi. Oldukça tartışmalı bir karar sonrası şampiyonluk için atılan tek turu önde bitiren Verstappen yarışı kazanarak şampiyon olmuştu. Hamilton ise yarış hakemine büyük tepki gösterdikten sonra uzun süre sessiz kalmıştı.

Şampiyonluğu son turda kaptıran Lewis Hamilton sessizliğini bozdu: Emekli olacak mı? ile ilgili etiketler Formula 1 Mercedes lewis hamilton emekililk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.