Kinşasa Büyükelçisi Salih Boğaç Güldere kimdir?

Kinşasa Büyükelçisi Salih Boğaç Güldere kimdir hakkında tüm detayları sizler için araştırdık. 1 Mayıs 2018 tarihinde Kongo Demokratik Cumhuriyeti nezdinde Kinşasa Büyükelçisi olarak atanan Salih Boğaç Güldere hayatı…

1 Mayıs 2018 tarihinde Kongo Demokratik Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Büyükelçisi olarak Kinşasa’ya atanan Salih Boğaç Güldere’nin hayatını detayımızda bulabilirsiniz.

Salih Boğaç Güldere kimdir?

1966 yılında Ankara’da dünyaya gelen Salih Boğaç Güldere, 1983 senesinde Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında da Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü’nü tamamladı. Dışişleri Bakanlığı’nca Bruges/Belçika’da kain Avrupa Koleji’ne eğitim amaçlı gönderildi.

1987’de Dışişleri Bakanlığında merkezde İstihbarat ve Araştırma Müstakil Daire Başkanlığı, Orta Doğu ve Afrika ile İkili Siyasi İşler Genel Müdür Yardımcılığı, Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Müstakil Daire Başkanlığı ve Uluslararası Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Kinşasa Büyükelçisi Salih Boğaç Güldere kimdir?

Yurt dışında da Dakka Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, Vaşington Büyükelçiliği, Frankfurt Başkonsolosluğu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı nezdinde Türkiye Daimi Temsilcilği’nde görevler alan Güldere, 1 Mayıs 2018 tarihinden itibaren de Kongo Demokratik Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Büyükelçisi olarak atandı.

İngilizce ve Fransızca bilen Güldere’nin Arın ve Eren adında iki de oğlu bulunmaktadır.

Kinşasa nerede?

Afrika kıtasında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük kent olan Kinşasa, Kongo Nehri'nin kıyısındadır.

Kinşasa Büyükelçisi Salih Boğaç Güldere kimdir? ile ilgili etiketler Kinşasa Salih Boğaç Güldere
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.