Salgın döneminde denetimli serbestlikten yararlanan 9 bin mahkum cezaevine dönmedi

COVID-19 salgını döneminde denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevinden çıkan ve bu imkan bitince cezaevinde dönmesi gereken 9 bin 56 mahkum geri dönmedi.

Düzenlemeye göre COVID-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar tekrar cezaevine dönmüyor. Ancak denetimli serbestlik tedbiri süresi 5 yıldan fazla olanlar bu kapsamda değildi.

NTV'de yer alan habere göre, bu durumdaki 19 bin 159 mahkumun kalan cezasının infazı için yeniden cezaevine dönmesi gerekiyordu. Ancak bu mahkumların yüzde 47'si yani 9 binden fazlası belirlenen süre içinde ceza evine dönmedi.

Firari mahkumlar yakalanmaları durumunda cezalarına kapalı cezaevlerinde devam edecek.

Salgın döneminde denetimli serbestlikten yararlanan 9 bin mahkum cezaevine dönmedi ile ilgili etiketler cezaevi COVID-19 salgın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.