Salgın 2-3 yıl daha sürecek

Şok uyarı Çin'den geldi... Çinli epidemiyolog Cong Nanşan, yeni tip koronavirüs salgınının küresel olarak sürü bağışıklığı sağlanmadan bitmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu bağışıklığın sağlanması için 2-3 yıl daha olduğunu ileri süren Nanşan, o zamana kadar normalleşmenin bir hayal olduğunu söyledi.

Xinhua ajansının haberine göre, dün Edinburgh Üniversitesi tarafından düzenlenen çevrim içi bir sohbete katılan Cong Nanşan, "Geçen yıl, salgının kontrol altına alınmasından iki ay sonra, ekonomimizi yeniden açtık ve derslere devam ettik." diye konuştu.

Salgının sona erdirilmesi için "küresel dayanışma çağrısı" yapan Nanşan, "Aşıların geliştirilmesi ve pazarlanmasıyla birlikte, dünya çapında sürü bağışıklığına ulaşmak en az 2 ila 3 yıl sürecektir." dedi.

Etkinlikte Cong Nanşan, ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci ile görüş alışverişinde de bulundu. İkili, ekonomik kalkınma ile salgını kontrollü önlemenin dengelenmesinin küresel bir zorluk olduğuna ve "normal hayata" dönüşte aceleci yaklaşımların ters tepebileceği uyarısında bulundu. 

Çin'in Vuhan kentinde ilk vakaların tespit edildiği Aralık 2019'dan bu yana salgın nedeniyle dünya genelinde 2 milyon 562 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

FAUCİ, TASARLADIĞI KOVİD-19 VİRÜSÜNÜN 3D MODELİNİ MÜZEYE BAĞIŞLADI

Bu arada Fauci, kendi tasarladığı Kovid-19 virüsünün 3D modelini, Smithsonian Enstitüsünün Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi’ne bağışladı.

Müze dün Fauci'yi "Büyük Amerikalılar Madalyası" ile onurlandırırken müze müdürü Anthea Hartig, bilim insanının milyonlarca hayatın kurtarılmasına yardımcı olduğunu ve bulaşıcı hastalıklara ilişkin önemli gelişmelere imza attığını ifade etti.

Fauci, müzenin ödülüne ilişkin "olağanüstü ve mahcup edici" ifadesini kullandı.

Salgın 2-3 yıl daha sürecek ile ilgili etiketler Çin aşı Fauci cong nanşan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.