Sahillerin yeni kabusları: Et yiyen su böcekleri

'Mini köpekbalıkları' olarak da adlandırılan et yiyen böcekler (izopod), sahil kesimlerin yeni kabusu haline geldi.

Sahillerde insanların çoğunlukla ayak parmaklarına yapışan bu su canlıları, excirolana chiltoni adlı Cirolanidae familyasındaki bir izopod türüdür. Bu su böceklerinin yakın zamanlarda ABD'de sahil yürüyüşçülerine veya yüzen insanlara yönelik bir dizi saldırıdan sorumlu olduğu bildiriliyor.

Et yiyen su böceklerinin saldırısına uğradı

Saldırgan izopodların hedefi olan San Diego'lu Tara Sauvage, su kabukluları ile karşılaşmasının ayrıntılarını paylaşmak için bir haber kanalına konuştu.

Su böcekleri tarafından saldırıya uğrayan plaj müdavimi şu açıklamada bulundu: "Acı vericiydi!

“Sudan atladım ve bu çok şok ediciydi. Ayağımın her yerinde ve parmaklarımın arasında kan vardı. Aynı küçük piranalar beni ısırmış gibiydi.”

Kuma gömülü olarak yaşıyorlar

Uzmanlara göre, excirolana chiltoni yıl boyunca Amerika'nın batı kıyılarında bulunur ve genellikle hayatlarının çoğunu kumun derinliklerine gömülü olarak geçirirler. Kuma gömülü olarak yaşamalarının nedeni ise, kıyı şeridine vuran leşlerle beslenmeleri olarak belirtiliyor.

Sahillerin yeni kabusları: Et yiyen su böcekleri ile ilgili etiketler böcek izopod
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.