Sağlık sorunlarıyla boğuşan Seren Serengil gerçeği ameliyatta öğrendi: 'Organım yok!'

Zayıflamak uğruna yıllar önce bıçak altına yatan ve mide küçültme ve gastrik bypass ameliyatı olan, o günden beri sağlık problemleriyle uğraşan 50 yaşındaki şarkıcı ve sunucu Seren Serengil sağlığına kavuşmak için geçtiğimiz Cuma günü yeniden ameliyat masasına yatmıştı. Serengil geçirdiği ameliyatın ardından tv8'de ekrana gelen, Bircan Bali ile birlikte sunuculuğunu yaptığı Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlanarak yanlış ameliyat kurbanı olduğunu açıkladı.

Seren Serengil, geçirdiği operasyonun ardından dün “Söylemezsem Olmaz” programına telefonla bağlanarak sağlığı hakkında son durumu anlattı. Yıllar önce zayıflamak uğruna ameliyat masasına yatan ve günden güne eriyen Seren Serengil son olarak dumping sendromuna yakalanmış ve 43 kiloya kadar düşmüştü. Seren Serengil yanlış ameliyat kurbanı olduğunu "Bu bir skandal" diyerek isyan etti.

Organları iflas etmek üzere olan ünlü sunucu, geçtiğimiz Cuma günü sağlığına kavuşmak için yeniden ameliyat masasına yattı. Sağlık durumu hakkında sunucusu olduğu Söylemezsen Olmaz programına konuşan Serengil, yanlış mide küçültme ameliyatı kurbanı olduğunu açıkladı.

seren serengil

 

'MİDEM YOK!'

Kilo vermek isterken yanlış ameliyatlar olan ve sağlığını kaybeden Serengil geri dönüşüm ameliyatının ardından yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

''Aylardır ameliyatı bekliyordum. Çünkü İzmir'deki doktorum mide küçültme ameliyatı videosunu bir türlü vermiyordu. Neden kaçtıklarını anlıyoruz. Bütün organlarım yapışmış. Ameliyatım 6 saat sürecekti ama operasyonu geçiremedim. Çünkü midem yok. Bu, skandal bir durum. Doktorum şunu söyledi. 'Böyle bir ameliyat 70 kiloda bir insana yapılamaz ve alt midenizi bulamadık.' Organım yok. 3-5 kilo daha almak zorundayım.''

seren serengil


Seren Serengil'in doktoru Alper Çelik ise Seren Serengil ile ilgili şunları söylemişti:

''Birileri bir şey yapmak zorundaydı, Seren Hanım'ı kaybedecektik. Hastamızın genel sağlık durumu şu an çok iyi, eve gidecek duruma geldi. Bu bizim için de, kendisi için de çok zordu. Kemik erimesi, karaciğer yetmezliği vardı. İnce bağırsakların büyük bir kısmı devre dışı bırakılmış. Bu sebeple organları birbirine yapışmış. Hastamızın bünyesinden dolayı da alt mideyi bulamadık. İnce bağırsakları tekrar aktif hâle gelecek. Birkaç ay içerisinde kemik erimesi duracak. Hatta birkaç hafta içerisinde metabolizması düzene girecek. Çok riskli bir ameliyattı. Bundan sonraki süreçte Seren Hanım'ın sağlıklı beslenmesi gerek. Birkaç hafta sonra muhtemelen bundan 10-15 yıl önceki enerjiyle koşturuyor olarak gözlemleyeceğiz. 3-4 hafta sonra her şey yoluna girecek. Şu an sıvı ile besleniyor, üç hafta daha sıvıyla beslenecek. Daha sonra yavaş yavaş yumuşak şeylerle beslenecek. Bizim stratejimiz alt mide ile üst mide arasını birleştirmekti. Her şey birbirine yapışık durumdaydı ve bulmanın zor olacağını anlayıp, vazgeçtik. Şu an üç tane yeni bağlantısı var, onlar çalışıyor. Olumsuz bir sonucu olsaydı durum gerçekten çok kötü olabilirdi... Lapaloskopiyle girdik çoğu hastada ikinci lapaloskopi bile yapılmaz ama Seren Hanım'a dört tane laparoskopi yapıldı. İnce bağırsakların ciddi bir bölümü devre dışı bırakılmamalıydı. İnce bağırsakların devre dışı bırakılması bir hastalığı bitirip, 3-4 tane hastalığı başlatır. Seren Hanım'ın 4.3 metre ince bağırsağı devre dışı bırakılmış. Birkaç ay içinde karaciğer düzelecek. Tahminen bir yıllık süre zarfında her şey normale dönecek. Seren Hanım'a aynı bölgeden beşinci ameliyatı yaptık, çok büyük bir risk. Birileri bir şey yapmak zorundaydı Seren Hanım'ı kaybedecektik. Böylesine riskli bir ameliyat benim kariyerim için de riskliydi.''

 

 

Sağlık sorunlarıyla boğuşan Seren Serengil gerçeği ameliyatta öğrendi: 'Organım yok!' ile ilgili etiketler Seren Serengil Ameliyat Mustafa Rahman Tohma doktor alper çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.