Sağlık çalışanları oruç tutmayabilir mi? Virüsle uğraşan sağlıkçılar Ramazan'da ne yapmalı?

Sağlık çalışanları oruç tutmayabilir mi? Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini sürdüren koronavirüs salgını, Ramazan ayında da devam edeceğe benziyor. Virüsle uğraşan sağlık çalışanları Ramazan ayında oruç tutacak mı sorusu vatandaşlar ve sağlıkçılar tarafından sorulmaya başlandı. Diyanet'ten sağlıkçıların oruç tutmalarıyla ilgili bir açıklama geldi. Peki sağlık çalışanları oruç tutmasa da olur mu? Detaylar haberimizde...

Sağlık çalışanları oruç tutmayabilir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs döneminde sağlık çalışanlarının oruç tutup tutmamaları hakkında bir açıklama yaptı. Virüsle uğraşan sağlıkçılar, yaklaşan ramazan ayıyla birlikte oruç hakkında araştırmalara başladı. Peki sağlık çalışanları oruç tutmayabilir mi? Sağlıkçılar Ramazan ayında oruç tuacak mı? İşte yanıtı...

Diyanet: Sağlık çalışanları oruç tutmayabilir


SAĞLIK ÇALIŞANLARI ORUÇ TUTACAK MI?


Diyanet’ten yapılan açıklamada özetle şunlar vurgulandı: “Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah’ın emriyle farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekûn ertelenmesi mümkün değildir. Alan uzmanlarından alınan bilgilere göre sağlıklı bireylerin oruç tutmaları, hastalığın yayılması bakımından özel bir risk oluşturmamaktadır.


COVID-19 teşhisi konulmuş olup doktoru tarafından oruç tutması sakıncalı görülenler, oruç tuttuğu takdirde hastalığı daha ağır geçireceği doktorlarca belirtilenler, oruç tutamayacak kadar yaşlı olanlar, tutmaya engel kronik hastalığı bulunanlar, oruç tutmaları halinde hem sağlıklarının bozulmasından hem de sağlık hizmetlerinin aksamasından endişe eden sağlık çalışanları, hamile veya emziren kadınlar, ağır ve meşakkatli işlerde çalışıp sağlıklarının bozulacağından endişe edenler, mazeretleri devam ettiği sürece daha sonra kaza etmek üzere oruç tutmayabilirler. Sağlık durumları hiçbir şekilde kaza oruçlarını tutmaya el vermeyenlerin tutamadıkları her bir gün için fakirlere bir oruç fidyesi ödemeleri gerekir.

NİHAT HATİPOĞLU'NDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AÇIKLAMA

- Virüsle uğraşan sağlıkçılar oruç tutamayabilirler mi?

Sağlıkçılar zor şartlarda çalıştıkları malum. Özellikle hastahanede, yoğun bakımda hastalarla muhatap olan sağlıkçılar daha riskli şartlarda çalışıyorlar. Sürekli su içmek, ilaç almak zorunda olabilirler. Mevcut olan yoğunluk devam ettikçe oruç tutamayabilirler. Bu tamamıyla kendi şartlarını ve sıhhatlerini göz önünde tutarak alacakları bir karardır. Ramazanda oruç tutamayacak olan kişiler ramazan sonrasında on bir ay içerisinde oruçlarını kaza etmeliler.

İFTAR YEMEKLERİ DÜZENLEMEYİN

Salgın devam ettiği müddetçe akraba, komşu ve dostlarla beraber iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalıdır. Camilerden uzak kalmamızın hüznünü yaşadığımız şu günlerde, teravih namazlarımızı, mukabelelerimizi evimizde ifa etmek, dualarımızı hep birlikte hanemizden Rabbimize yöneltmek, Ramazan ayının maneviyatından azami istifade etmeye vesile olacaktır.”

İFTAR YEMEKLERİ DÜZENLEMEYİN

Sağlık çalışanları oruç tutmayabilir mi? Virüsle uğraşan sağlıkçılar Ramazan'da ne yapmalı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan oruç Sağlık Bakanlığı Sağlık çalışanları oruç tutulacak mı sağlıkçıklar oruç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.