Sağlık Bakanlığı'ndan flaş karantina kararı

Türkiye'de sayısı artarak süren aşılama çalışmaları Sağlık Bakanlığı'nın korona ile mücadele rehberlerinde değişikliğe neden oldu. Bakanlığı, aşıda ikinci dozların da uygulanmaya başlanmasının ardından ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ni güncelledi. Rehber ile karantinaların kimlere uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin de önemli değişikliklere gidildi.

Türkiye'de aşılama çalışmalarında 12 milyon doz aşılmış durumda. Bunun 3'te 1'inden fazlasını ise ikinci dozlar oluşturuyor.

Haberi hazırladığımızda Türkiye genelinde yapılan aşı çalışmasındaki son durum şöyle:

"7 milyon 973 bin 482'si birinci doz, 4 milyon 93 bin 100'ü ikinci doz olmak üzere 12 milyon 66 bin 582 doz"

Sağlık Bakanlığı'ndan flaş karantina kararı

Bu tabloya göre 4 milyonu aşkın Türk vatandaşı aşılanmış durumda.

Aralarında sağlık çalışanları, öğretmenler, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ikinci doz aşılarının büyük oranda tamamlanması üzerine Sağlık Bakanlığı virüsle mücadele rehberinde önemli bir güncelleme yaptı. 

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bu güncellemeye göre, daha önce laboratuvarda doğrulanmış Kovid-19 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina uygulanmasına gerek olmayacak. 

Ancak bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara, Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanmasına devam edilecek.

Bilindiği gibi uzmanlar aşılanan kişilerin de hastalanmasalar bile virüs bulaştırabileceği yönünde görüş bildiriyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan flaş karantina kararı ile ilgili etiketler Karantina Sağlık Bakanlığı aşı filyasyon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.