Saç sirkesi kullananlar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın

Son zamanların popüler saç bakım ürünü saç sirkeleri, saçı yumuşatma ve parlaklık verme vaadinde bulunuyor. Peki son zamanların gözde ürünü saç sirkesinin faydaları ve zararları nelerdir? Saç sirkesi nasıl kullanılır? Tüm bu sorularınızın cevabını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Son zamanlarda satış rekorları kıran saç sirkesi, saça parlaklık verirken aynı zamanda saç derisini yağdan ve kirden arındırıyor. Cansız ve mat görünümlü saçların, eski sağlığına geri kavuşmasında büyük etkisi bulunan saç sirkelerinin çıkış noktası da aslında evlerimizde kullandığımız doğal fermente sirkeler oluşturuyor. Üzüm sirkesi ya da elma sirkesi fark etmeksizin evlerimizde kullandığımız bu sirkelerin de saça iyi geldiği biliniyor ancak fazla asitli olduğundan dolayı pek önerilmiyor.

SAÇ SİRKESİNİN ZARARLARI NELERDİR? FAZLA KULLANIMA DİKKAT!

Saç sirkesi, saçın derisindeki yağı ve kiri temizlediği için kuru saçlılarda aşırı kullanımda saç derisinin kurumasına, saçların dökülmesine ve kolay kırılmasına sebep olur. Bu sebeple saç sirkesi saçınızın ve saç derinizin ihtiyacında göre kullanılmalıdır.

 

Saç sirkesi kullananlar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın


SAÇ SİRKESİ NE İŞE YARAR?

Cansız ve mat görünümlü saçların, eski sağlığına geri kavuşmasına ayrıca saç derisini yağ ve kirden arındırmaya yardım olur. Ayrıca, saçların pH dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

SAÇ SiRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Saç derisindeki ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar. Bu sayede kuruluk sebebiyle oluşan kepekler önlenmiş olur.

Saçlarda görülen mat ve donuk görünümün kaybolmasına ve saçların hem nem hem de parlaklık kazanmasına yardımcı olur.

Potasyum bakımından zengin olan sirke, saçların sağlıkla uzamasına yardımcı olur.

Sirke, saç foliküllerinin ihtiyacını karşıladığı için dökülmeleri azaltır.

Saç derisini yağdan ve kirden arındırır. Ayrıca bu sebeplerden oluşan kaşıntıyı da yok eder.

Saç kırıklarını onarmaya yardımcı olur.

Saçlarınızın yumuşamasını sağlar.

Saç sirkesi kullananlar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın - Resim : 2

SAÇ SİRKESİ NASIL KULLANILIR?

Saç sirkesini, saç derinizin yağlılık oranına göre kullanabilirsiniz. Saçlarınız çok yağlıysa her duşta, saçlarınız kuruysa bir hafta içerisinde 1-2 duşunuzda kullanabilirsiniz.

Genel kullanım önerisi ise en son durulama suyu aşamasında saç sirkesini kullanmak. Saçınızı şampuanladıktan sonra saç sirkesi ve saç toniğini eşit olarak uygulayın. Saçınıza masaj yapıp, 1 - 2 dakika bekletin. Ardında saçınızı durulayın.

Saç sirkesi kullananlar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın ile ilgili etiketler Saç sirkesi Saç bakımı saç dökülmesi Saç kuruluğu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.