Sabri Ünal kimdir?

15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı direnen ve tankların önüne atlayan kahraman Sabri Ünal herkes tarafından hatırlanıyor. 15 Temmuz hain darbe girişimine direnen isimler arasında olan Ünal'ın yaşamı merak ediliyor. Peki 15 Temmuz kahramanların Sabri Ünal kimdir? Ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde...

Sabri Ünal kimdir? 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ikinci yılında kahramanlar unutulmuyor. 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı direnen ve tankların önüne atlayan kahraman Sabri Ünal'ın hayatı vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki 15 Temmuz kahramanların Sabri Ünal kimdir? Ne iş yapıyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Sabri Ünal kimdir?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Altunizade'de durdurmaya çalıştığı iki tankın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan Sabri Ünal, AA muhabirine şu açıklamaları yaptı;

"Bir olmasaydık, birlikte olmasaydık, Sayın Cumhurbaşkanımız bizi sokaklara, meydanlara, havalimanlarına çağırmış olmasaydı belki bugün bu zalim topluluğun elinde bir nevi esir hayatı yaşıyor olacaktık." diyen Ünal, şöyle devam etti:"O akşam kime sorduysam hiç kimsede korku yoktu, yani sokaklara çıkan 13-15 yaşındaki çocuklara bile sordum, onlarda bile korku yoktu. Korkusuz olarak o gece meydanlara çıktık. Kimileri soruyor 'tankın önüne yatarken korku var mıydı?' Allah'a şükür ne tankın önüne yatarken ne de tankın altında bir korku yoktu. Kolumun üzerinden tank geçtiği halde bile acı vardı ama korku yoktu. Şimdi bile biliyorum milletimizde yine korku yok, tedbir var, düşünce var ama korku yine yok."

Herkesin bir bütün olduğunu vurgulayan Ünal, "Biz Türkiye denilen bir bütünün parçasıyız ve bizi birbirimizden ayırmaya koparmaya çalışanlara kesinlikle yüz vermememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ünal, 15 Temmuz gecesi herkesin birer kahraman olduğuna işaret ederek, "Gerçek kahraman Türk milletinin kendisidir, 241 tane şehidimiz, 2 binin üzerinde gazimizdir. Biz orada küçük bir rol oynadık diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


NELER OLMUŞTU?

Sabri Ünal o gece halka ateş etme emri alan tankların gideceği güzegahta 2 tankın önüne geçmişti.Birinci tank önünde durmasına ve taş atmasına rağmen durmadı. Tem ezilmek üzereyken tankın ortasına yattı.Arkasından ikinci bir tankın geldiğini gördü ve ayağa kalkıp ikinci takın da önüne dikildi.Kendisini ezmek üzere hızla gelen ikinci tankın da önüne yattı.

 

Sabri Ünal kimdir? ile ilgili etiketler 15 Temmuz sabri ünal kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.