Sabah yazarı Tuna: Hiçbir bakan Berat Albayrak kadar sistemli bir saldırıya uğramamıştır

Sabah yazarı Salih Tuna, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın göreve gelir gelmez sistemli bir saldırıya uğradığını söyledi. "Albayrak döneminde 1.6 milyar cari fazla verdik." diyen Tuna, Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulunarak, "Babacan'a ekonomiyi emanet edeceklerini matah bir şeymiş gibi söylüyor" ifadelerini kullandı.

Sabah Yazarı Salih Tuna, eski bakan Berat Albayrak'ın göreve gelir gelmez Türk ekonomisinin uğradığı kur saldırısına dikkat çekti.

"Sayın Albayrak'ın bizim "devrim" olarak nitelendirdiğimiz hizmetleri, küresel finans çevrelerinin de içinde bulunduğu network tarafından "affedilmez günah" olarak siciline işlenmişti." ifadelerini kullanan Tuna, "Dünyada hiçbir bakan Berat Albayrak kadar harici ve dahili bedhahlar tarafından sistemli bir saldırıya uğramamıştır." dedi.

"ALBAYRAK DÖNEMİNDE 1.6 MİLYAR CARİ FAZLA VERDİK"

"Babacan döneminde 2010'da 49 milyar dolar, 2011'de 77 milyar dolar, 2012'de 48 milyar dolar, 2013'te 65 milyar dolar cari açık verdik. Buna mukabil, Berat Albayrak döneminde 2019'da 1.6 milyar cari fazla verdik." diyen Tuna, Kılıçdaroğlu'nun Babacan'a ekonomiyi emanet edeceklerini matah bir şeymiş gibi söylediğini ifade etti.

Tuna, "Babacan'ın marifeti nedir; partisinin kurucularından birinin (Metin Gürcan) ajanlık suçundan tutuklanması mı?" diye sordu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sabah yazarı Tuna: Hiçbir bakan Berat Albayrak kadar sistemli bir saldırıya uğramamıştır ile ilgili etiketler Berat Albayrak Cari açık salih tuna kur saldırısı Sabah Yazarı Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.