Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası merak konusu oldu... Ruslar internette en çok neyi arıyor?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bir ayı geride bırakırken iki ülke arasındaki müzakereler de sürüyor. Savaşta her gün üst üste gelişmeler yaşanırken Rusların internette aradıkları merak konusu oldu. Yandex'in açıkladığı verilere göre Ruslar en çok Savunma Bakanı Şoygu'yu merak etti.

Rusya- Ukrayna arasında yaşanan savaşta 32. güne girildi. İki ülke arasında devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze olarak Türkiye'de yapılacağı duyuruldu. Rusya'nın Ukrayna'nın Çernobil bölgesine gerçekleştirdiği saldırıların ardından bölgedeki radyasyon seviyesinde artış gözlemlendiği ifade edildi. Bu gelişmeler yaşanırken, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Rus halkının internette en fazla hangi terimleri arattığı ortaya çıktı.

EN FAZLA ARATILAN TERİM: ŞOYGU NEREDE?

Rusya'nın kendi arama motoru olan Yandex'e yansıyan istatistiklere göre savaşın başlamasından bu yana en fazla "Şoygu nerede" ifadesi aratıldı. İşgal sonrası tüm dünyadan soyutlanan ve ağır ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya'da en fazla aratılan 2. terim ise "Şeker nerede satılıyor?" olurken bu ifadeyi "Dolar nereden alınıyor?" takip etti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası merak konusu oldu... Ruslar internette en çok neyi arıyor?

VLADİMİR PUTİN LİSTEDE KENDİNE YER BULAMADI

Yandex'in istatistiklerine göre, Rus halkı savaşın ilerleyişi ve askerlerinin durumunu da merak ediyor. Paylaşılan verilere göre "Rus ordusu şimdi Ukrayna'nın neresinde?" ifadesi 4. sırada yer alırken, "Zelenski nerede?" ifadesi 5. sırada yer aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en çok aratılanlar listesine girememesi ise dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası merak konusu oldu... Ruslar internette en çok neyi arıyor? ile ilgili etiketler Rusya İnternet arama yandex
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.