Rusya'dan Tahıl Koridoru açıklaması: İstanbul'daki müşterek koordinasyon merkezi göreve başladı!

Rusya Savunma Bakanlığı, Tahıl Koridoru ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, "İstanbul'daki müşterek koordinasyon merkezi göreve başladı." dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı: İstanbul'daki müşterek koordinasyon merkezi göreve başladı.

Tahıl koridoru anlaşması için tarihi imza İstanbul'da atılmıştı. Türkiye’nin arabuluculuk çalışmasının başarıyla sonuç vermesiyle, Ukrayna savaşı nedeniyle büyük bir gıda krizinin eşiğine gelen dünya rahat bir nefes aldı. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşmaya göre tahıl gemileri önce İstanbul’a gelecek, oradan da tüm dünyaya dağılacak.

ANLAŞMAYA VARILMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıdaların deniz yoluyla uluslararası pazara sevkiyatı için planlanan tahıl koridoru için genel prensiplerde anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Savaş nedeniyle aylardır Ukrayna limanlarında bekleyen yaklaşık 40 milyon tonluk tahılı dünya ile buluşturacak koridoru hayata geçirecek mutabakat üzerinde taraflar son rötuşları yapmıştı.

ERDOĞAN'A TEBRİK YAĞMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi"nin imzalanması sonrası birçok ülkeden ve uluslararası örgütlerden Türkiye'ye tebrik ve teşekkür mesajı yayımlanmıştı.

Rusya'dan Tahıl Koridoru açıklaması: İstanbul'daki müşterek koordinasyon merkezi göreve başladı! ile ilgili etiketler Rusya savunma bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'ın Ali Çelikkıran'a yerde tekme attığı görüntüler ortaya çıktı!

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği derbinin ardından arbede yaşandı. Yaşanan arbedede Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'ın Galatasaray Stat İşletme Direktörü Ali Çelikkıran'ı yerde tekmelediği görüntüler ortaya çıktı.