Rusya'dan flaş karar: Vatana ihanetten suçlu bulunabilecekler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi 4 gündür devam ederken dikkat çeken bir karar çıktı. Rusya Devlet Savcılığı, Rusya'nın güvenliğini hedef alan devlet ve uluslararası kuruluşlara yardım edenlerin vatana ihanetten suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezası alabileceklerini kaydetti.

Rusya Devlet Savcılığı, Rusya'nın güvenliğini hedef alan yabancı bir devlete veya uluslararası kuruluşa mali veya diğer yardımları sağlayan herkesin ihanetten suçlu bulunabileceğini ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini açıkladı.

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, Rusya Devlet Başkanı Putin'in adil bir mahkemede 21. yüzyılın savaş suçlusu olduğunu kanıtlayacaklarını açıkladı.

UKRAYNA'DA SON DURUM

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, kentin savunulmaya devam ettiğini duyurdu. Kliçko, ayrıca başkentte Rus birliklerinin bulunmadığını ve saldırıların başladığı 24 Şubat'tan bu yana Kiev'de biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSRAİL'DEN ARABULUCULUK ÖNERİSİ

Kremlin'den yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna krizi için arabuluculuk teklifinde bulunduğu belirtildi. Görüşmenin bir İsrail inisiyatifi olduğunu ve Putin'in Bennett'e Rusya'nın Belarus'un Gomel kentindeki heyetinin Kiev ile müzakere etmeye hazır olduğunu, ancak Ukrayna tarafının "tutarsızlık göstermesi nedeniyle bu fırsatı değerlendirmediği" öne sürüldü.

Rusya'dan flaş karar: Vatana ihanetten suçlu bulunabilecekler ile ilgili etiketler Rusya hapis rusya devlet savcılığı vatana ihanet