Rusya'da uçak mı düştü? An-26 hangi ülkenin? Kamçatka nerede?

Rusya’dan gelen son dakika haberine göre 28 kişiyi taşıyan uçak ile bağlantının tamamen kesildiği belirtildi. Uçak konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Rusya'da AN-26 tipi uçak ile bağlantının kesildiği ve uçakta 29 kişinin olduğu ifade edildi. Reuters'ın TASS'a dayandırdığı haberde uçaktaki yolcu sayısı konusunda değişik açıklamalar yapıldı. Bir kaynağın TASS'a verdiği bilgiye göre uçak inişe geçmeye çalışırken hava trafik kontrolüyle irtibatı kaybettiği iddia edildi.

Uçak ile en son bağlantının ülkenin doğusundaki Kamçatka bölgesinde kurulduğu belirtildi. Uçağın düşmesinden endişe ediliyor.

Antonov An-26 çift motorlu hafif turboprop nakliye uçağıdır ve Antonov An-24'den geliştirilmekle birlikte askeri kullanıma özgüdür. İlk olarak 1969'da görülmüştür, geniş kargo rampası ile birlikte arka gövdede değişiklikler olmuştur. Bununla birlikte An-26 Çin'de Xian Uçak Fabrikası tarafından lisanslı olarak Y-14 adından üretilmektedir, ismi Y-7 serisi olarak değiştirilmiştir.

KAMÇATKA NEREDE?

Rusya'ya bağlı Kamçatka Krayının üzerinde bulunduğu, Asya'nın doğusunda yer alan yarımada. Büyük Okyanus'ta Ohotsk Denizi ile Bering Denizi arasındadır.

 

 

Rusya'da uçak mı düştü? An-26 hangi ülkenin? Kamçatka nerede? ile ilgili etiketler Rusya an-26 kamçatka
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.