Rusya Çernobil'de kontrolü ele geçirdi: Radyasyon seviyesi ne durumda

Rusya, 1986 yılında büyük bir çevre felaketinin yaşandığı Çernobil Nükleer Santrali'nin olduğu bölgeyi ele geçirdi. Ukraynalı yetkililer bölgede radyasyon seviyesinde artış olduğunu belirtirken, Rusya ise radyasyonun normal seviyede olduğunu söyledi.

Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın kontrolü ele geçirdiği, Çernobil bölgesinde radyasyon seviyelerinde artış olduğunu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ise Rus güçlerinin dün Ukrayna’daki Çernobil Nükleer Güç Santrali’nin yer aldığı alanı kontrolü altına aldığını, radyasyon seviyesinin normal seviyede olduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, santral personelinin çalışmasına olağan biçimde devam ettiğini ve 1986’de dördüncü reaktöründe patlama yaşanan santraldeki radyasyon seviyesini izlemeyi sürdürdüklerini belirtti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Herashchenko'nun danışmanı Anton Herashchenko, çatışmaların nükleer atık depolarına zarar verebileceğini ve bu durumda Avrupa'yı radyoaktif bulutun kaplayabileceğini belirterek endişe yarattı.

Rusya Çernobil'de kontrolü ele geçirdi: Radyasyon seviyesi ne durumda ile ilgili etiketler Rusya çernobil nükleer santrali ulrayna