Rus saldırılarının acısını en çok siviller çekiyor: Çok sayıda can kaybı var

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 6. güne girdi. İki ülke dün müzakere masasına otursa da saldırılar devam ediyor. Özellikle Kiev ve Harkov'daki saldırılar yoğunlaşırken bombalardan en çok siviller etkileniyor. Rus askerlerinin fırlattığı Grand füzeleri çok sayıda eve isabet etti.

Rus askerlerinin Harkov'daki saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov saldırılarıda aralarında çocukların da olduğu 9 kişinin hayatını kaybettiğini 37 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise can kaybı sayısının düzinelerce olduğunu söyledi.

Harkov Belediye Başkanı Terekhov çok zor bir gün geçirdiklerini belirterek "Saldırılar bize bunun sadece bir savaş olmadığını, Ukrayna halkına yönelik bir katliam olduğunu gösteriyor. Füzeler evleri vurdu. Çok sayıda barışçıl sivil hayatını kaybetti ve yaralandı. Harkov çok uzun zamandır böyle hasar görmedi ve bu korkunç" dedi.

SU BULMAK İÇİN SIĞINAKTAN ÇIKANLAR YAŞAMINI YİTİRDİ

Terekhov, Rus bombardımanında hayatını kaybedenlerden 4'ünün su bulmak için sığınaktan çıktığı sırada bombaların hedefi olduğunu, 3'ü çocuk 5 kişilik bir ailenin ise arabada yanarak yaşamını yitirdiğini anlattı.

Rus saldırılarının acısını en çok siviller çekiyor: Çok sayıda can kaybı var

EVLERE BOMBA YAĞDI

Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti olan Harkov'dan gelen görüntüler kan dondurdu. Rusya'nın fırlattığı Grand füzeleri kent merkezindeki evleri vurdu. Harkov'da yaşayan bir kişi Rusya'nın 5 gün süren bombardımanını 'korkunç' olarak niteledi.

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde Harkov'da bir evin salonuna isabet eden Rus füzesinin şans eseri patlamadığı görüldü.

SOKAĞA ÇIKAN BİR KADIN FECİ ŞEKİLDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Harkov'daki Rus bombardımanında yiyecek bulmak için dışarı çıkmak zorunda kalan bir kadın feci şekilde yaşamını yitirdi. Rus askerlerinin fırlattığı Grand füzesinin bir sokağa düşmesi sonrası, o anda yiycek bulmak için dışarı çıkan bir kadın hayatını kaybetti. Patlama sonrası baacağı kopan kadının olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Rusya'nın özellikle dün yaptığı saldırıları, Ukrayna askerlerinin Harkov'daki direnişine bir misilleme olarak görülüyor. Harkov Valisi Oleh Sinegubov, kentin Ukrayna'nın kontrolünde olduğunu söyledi. Öte yandan Harkov'da yaşayanlar Rus bombardımanının hafta sonundan sonra daha da kötüleştiğini belirtiyor.

Rus saldırılarının acısını en çok siviller çekiyor: Çok sayıda can kaybı var - Resim : 2

"RUSLAR KENTLERİN ALTYAPISINI HEDEF ALIYOR"

Ukrayna eski Savunma Bakanı Andriy Zagorodnyuk, Rusya'nın saldırılarda kentlerin altyapısını hedef aldığına dikkat çekti. Zagorodnyuk, Kremlin'in özellikle Kiev ve diğer büyük kentlerde bir ilerleme sağlayamamasının hayal kırıklığı ile roketatar ve füzelerle saldırmaya devam ettiğinin altını çizdi. Öte yandan Zagorodnyuk, Rusya'nın başta okullar olmak üzere sivil hedefleri vurarak kentlerde korku ve panik yaratmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

SuperHaber Özel / Serkan Talan 

Rus saldırılarının acısını en çok siviller çekiyor: Çok sayıda can kaybı var ile ilgili etiketler Ukrayna bomba Rusya Harkov grand füzesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.