'Rusya kazanıyor olduğu bütün kazanımları aslında kaybedecek, askeri olarak çok pahalıya patlayacak'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Rus işgalinin üçüncü gününde Kiev başta olmak üzere Ukrayna'nın kentlerinde devam eden çatışmalardaki son durum ile savaşın Türkiye'ye yansımalarını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun NATO ile ilgili Reuters'a yaptığı açıklama ve Meral Akşener'in S-400'lere ilişkin açıklamasını masaya yatırdı.

"PUTİN İLK DEFA KENDİ RUTİNİNİ AŞAN BİR HAREKET YAPTI"

Mete Yarar, "Yaşanan süreçte her şeyi elde etmesine rağmen harekatı başlatan bir adamla karşı karşıyayız. Putin hırsı için bunları yapıyorsa perde arkasındaki düşünce Ukrayna'yı kendi topraklarına ihlak etmektir. Putin ilk defa kendi rutinin dışında, rutinini de aşan bir hareket yaptı. Savaşın seyrinde denge değişmez ve Rusya ağır hava saldırıları yapmazsa bu savaş Rusya'ya askeri olarak çok pahalıya patlayacak. Zaman Ukrayna'nın lehine, Rusya'nın aleyhinde ilerliyor. Burada kara gücünden çok hava gücüne ihtiyaç var. NATO'nun hava üstünlüğü Rusya ile karşılaştırılamayacak kadar büyük. Burada kara gücünden çok hava gücüne ihtiyaç var. " sözlerini kullandı.

"RUSYA, ABD'NİN NATO ÜZERİNDEN KENDİNE OLUŞTURDUĞU HATTA KARŞILIK BİR HAT OLUŞTURUYOR. GÖRÜNMEYEN BİR DUVAR ÖRÜLÜYOR"

Nedim Şener, "Bu olanları anlayabilmek için 2000 ve öncesi Rusya'nın durumunu incelemek gerekiyor. ABD medyası ve içerideki siyasi uzatıları ayaklanmalarla sürekli istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Putin bunu okudu, kendi eski düzenine getirmesi gerektiğini anladı. Putin'in stratejik bir okuması var. Amacı siyasi iktidarı değiştirerek, kendine yakın bir iktidar oluşturmak. Rusya, ABD'nin NATO üzerinden kendine oluşturduğu hatta karşılık bir hat oluşturuyor. Görünmeyen bir duvar örülüyor. ABD askerinin botu yere değmeden dünyayı nasıl işgal edebilir onun derdinde. Ukrayna krizinde Türkiye'yi müdahil pozisyona katmak isteyen bir görüş ortaya atılmaya çalışılıyor.

"MİLLET İTTİFAKI'NIN PAYDAŞLARI NEDENSE BU SÜREÇTE S-400'LERİ VE RUSYA İLE İLİŞKİLERİ HEDEFE KOYUYORLAR"

Ukrayna krizinde Türkiye'yi müdahil pozisyona katmak isteyen bir görüş ortaya atılmaya çalışılıyor. Türkiye'de darbe girişimleri olmuş, demokrasi tehdit altına alınmış NATO ne zaman Türkiye'de demokrasinin yanında yer almış? Millet İttifakı'nın paydaşları nedense bu süreçte S-400'leri ve Rusya ile ilişkileri hedefe koyuyorlar. Türkiye'yi tekrar ABD'nin kucağına iten bir strateji istiyorlar. Seçim sürecinde bu yüzden küresel sistemin desteğini almaya çalışacaklar." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Rusya kazanıyor olduğu bütün kazanımları aslında kaybedecek, askeri olarak çok pahalıya patlayacak' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Rusya Ukrayna

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.