Rus Barış Gücü’nden garip bir uyarı yapıldı! Ruslar Ermeniler ile ortak hareket ediyor

Karabağ'daki Rus barış güçlerinin komutanlığı, Azerbaycan ordusunun kontrol altına alınan mevzilerden çekilmesini istedi. Rus güçleri bu uyarının ardından, Azerbaycan’ın Ermeni saldırıları nedeniyle kontrol altında bulundurduğu bazı bölgelere silahlı kuvvet göndermeye başladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenilerin çeşitli saldırı ve provokasyonları ile sivil araçlarla, asker, silah, mühimmat ve gıda sevkiyatı yaptığı Laçin koridorun da tehlikeli gelişmeler meydana geliyor.

SUÇ İŞLEYEN ERMENİLER ALGI YAPMAYA ÇALIŞIYOR!

Karabağ savaşını kaybederek geri çekilen ve Azerbaycan ile anlaşma masasına oturan Ermenistan, daha sonra bundan vazgeçmişti. Her gün İHA’larla provokasyonlarına devam ettiği belirlenen Ermenistan, algı için bir açıklama yaparak, ”Azerbaycan silahlı kuvvetleri, 9 Kasım 2020 tarihli üçlü bildiri ile kurulan temas hattını ihlal ederek, Karabağ topraklarında bazı mevzilerimizi ele geçirdi.” dedi.

Rus Barış Gücü’nden garip bir uyarı yapıldı! Ruslar Ermeniler ile ortak hareket ediyor

RUS BARIŞ GÜCÜ KOMUTANLIĞI'NDAN AZERBAYCAN GÜÇLERİNE GARİP UYARI!

Ermenistan’ın bu açıklamasının hemen ardından Karabağ'daki Rus barış güçlerinin komutanlığından garip bir uyarı yapıldı. Uyarıda Azerbaycan ordusunun bugün kontrol altına alınan mevzilerden çekilerek eski mevzilerine dönmesini talep etti. Bu uyarının ardından, aynı Rus güçlerinin, Azerbaycan’ın Ermeni saldırıları nedeniyle kontrol altında bulundurduğu, bazı bölgelere kuvvet göndermeye başladığı öğrenildi. Rus askerlerinden güç alan Ermeniler, Azerbaycan’ın uyarılarını dikkate almayarak yasa dışı geçişleri ve yığınaklarını aralıksız devam ettiriyor. Ermenistan’ın sivil ve askeri araçlar ile Karabağ sınırlarına yasa dışı geçişlerine Rus Barış Gücü askerlerinin göz yumduğu ortaya çıkmıştı.

Rus Barış Gücü’nden garip bir uyarı yapıldı! Ruslar Ermeniler ile ortak hareket ediyor - Resim : 2

AZERBAYCAN: YASA DIŞI GEÇİŞLER İÇİN KONTROL TEDBİRLERİ UYGULANIYOR!

Ermenistan’ın açıklaması ve Rus Barış Gücü Komutanlığı’nın uyarısından sonra Azerbaycan Savunma Bakanlığıda bir açıklama yaptı. Açıklamada, ”Ermenilerin alternatif yol çalışmaları sonrası, durum dikkate alınarak, Laçin yolunun kuzeyindeki toprak yolların, yasa dışı faaliyetler için kullanılmasının önlenmesi amacıyla Azerbaycan Ordusuna bağlı birimler kontrol tedbirleri uyguladı.” denildi. Yine SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre; Azerbaycan Ordusu Karabağ'da 2,9 km'lik bir alanda ilerlediği ifade edildi. Kontrol edilen bölgelerde yeni askeri karakolların inşasının sürdüğü belirtildi. Bu alanlarda ilerleyen Azerbaycan Ordusu, Karabağ'da yasadışı Ermeni silahlı gruplarının kullandığı yolları tam olarak kontrol edebileceği vurgulanıyor.

Rus Barış Gücü’nden garip bir uyarı yapıldı! Ruslar Ermeniler ile ortak hareket ediyor - Resim : 3

AZERBAYCAN HALKINDAN BÜYÜK TEPKİ GELDİ!

Ermenistan’ın yasa dışı geçişleri ile silahlı provokasyonlarına sessiz kalan Rus Barış Gücü’ne Azerbaycan halkı büyük tepki gösterdi. Halk, ”Rusların bu isteği kesinlikle yerine getirilmemelidir. Bu bizim için onur meselesidir. Çünkü özellikle son haftalarda Rusya, Karabağ'da ki yasadışı Ermeni birliklerinin silah ve mühimmat taşımasına izin vermemesi konusunda defalarca uyarıldı. Ermenilere sadece izin verilmekle kalmıyor, Rus ordusu bu silah ve mühimmat konvoyuna eşlik ediyor.” şeklinde görüş bildirdi.

Rus Barış Gücü’nden garip bir uyarı yapıldı! Ruslar Ermeniler ile ortak hareket ediyor - Resim : 4

Rus Barış Gücü’nden garip bir uyarı yapıldı! Ruslar Ermeniler ile ortak hareket ediyor - Resim : 5

 

Rus Barış Gücü’nden garip bir uyarı yapıldı! Ruslar Ermeniler ile ortak hareket ediyor ile ilgili etiketler Ermenistan Rusya Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.