Romen Diyojen Kimdir? Nasıl Öldü? Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in Hikayesi...

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde oyuncu Sarp Levendoğlu'nun canlandırdığı Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in kim olduğu merak ediliyor. İşte Romen Diyojen kimdir ve nasıl öldü sorularının yanıtı...

TRT 1'in iddialı yapımları arasında yer alan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 1. bölümü ile ekrana geldi. Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın hayatının anlatıldığı dizide Akça Hatun rolüyle Fahriye Evcen, Nizamülmülk rolüyle Mehmet Özgür yer alıyor.

Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı Malazgirt Savaşı öncesi Alparslan'ın savaştığı ve Sarp Levendoğlu'nun Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde oynadığı Bizans İmparatoru Romen Diyaojen'in hayatı merak ediliyor. Peki Romen Diyojen kimdir? Nasıl öldü?

ROMEN DİYOJEN KİMDİR?

Tarihin en önemli imparatorlarından bir olarak kabul edilen Romanos ya da bilinen adıyla Romen Diyojen Anadolu'yu Türklere karşı korumaya çalışmıştır. 1068 ile 1071 arasında Bizans İmparatoru olan Romen Diyojen Sultan Alparslan'a Malazgirt Meydan Savaşı'nda boyun eğmiştir.

Alparslan, Romen Diyojen'i nasıl karşıladı? - serbestiyet.com

Bu savaştan yenilgi ile ayrılan Romen Diyojen tahttan indirilmiş ve idam edilmiştir.

SARP LEVENDOĞLU KİMDİR?

25 Aralık 1981’de Ankara’da doğmuştur.

Ortaokula kadar Ankara'da yaşayan Sarp Levendoğlu, ardından ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşir. İstanbul'da Saint Beniot Lisesi’ne kayıt olan Sarp Levendoğlu, buradaki eğitimini tamamlar.

Lise yıllarından itibaren yakın olarak oyunculukla ilgilenen Sarp Levendoğlu, tiyatroya başladı.

Lisede bir çok tiyatroda yer alan Sarp Levendoğlu, liseyi bitirdikten sonra Görsel İletişim Tasarım Bölümü'ne kayıt oldu. Fakat bölümünden memnun olmayan Sarp Levendoğlu, Kültür Üniversitesi oyunculuk bölümüne girmiş ve burada eğitimini tamamlamıştır.

Mustafa Altıokların yeğeni olan Sarp Levendoğlu, ilk olarak Gece Gündüz dizisinde rol almıştır. Ardından Emret Komutanım dizisiyle büyük bir çıkış yakalamıştır.

Mor Menekşeler ve Lise Defteri gibi dizilerde rol alan Sarp Levendoğlu, en büyük çıkışını Küçük Ağa dizisinde canlandırdığı Ali karakteriyle yakalamıştır.

Romen Diyojen Kimdir? Nasıl Öldü? Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in Hikayesi... ile ilgili etiketler Sarp Levendoğlu romen diyojen kimdir sarp levendoğlu kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.