Rojin Haspolat kimdir, aslen nereli? Rojin ne demek, Kürt mü, Türk mü?

Ozan Tufan’ın eşi Rojin Haspolat kimdir sorusu gündemde. Çırağan Sarayı’nda Ozan Tufan ile hayatını birleştiren Rojin Haspolat’ın hayatını merak konusu oldu. Peki, Rojin ne demek?

Fenerbahçeli Ozan Tufan ile hayatını birleştiren Rojin Haspolat’ın hayatı sarı lacivertli taraftarlar tarafından oldukça merak edildi. A Milli takım ile Fenerbahçe’nin yıldızı olan Ozan Tufan ile evlenen Rojin Haspolat, sosyal medyada da gündem haline geldi. Peki, Rojin Haspolat Kürt mü, Türk mü?

Rojin Haspolat Kimdir?

14 Eylül 1996 doğumlu olan Rojin Haspolat, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi'nden mezun olduktan Bilgi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nü bitirdi. Ozan Tufan sonra yaklaşık 2 senedir birlikte olan Haspolat, bazı sanat dergilerinde editörlük ve sanat festivali organizasyonluğu yapıyor.

Rojin Haspolat kimdir, aslen nereli? Rojin ne demek, Kürt mü, Türk mü?

Yaklaşık 2 senedir birliktelik yaşadıktan sonra, 28 Eylül 2020 tarihinde Ozan Tufan ile nişanlanan Rojin Haspolat çiftinin nişan kurdelesini Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kesti. Törende sportif direktör Emre Belözoğlu da yer aldı. Ozan Tufan, menajeri Mirsad Türkcan ile Rojin Haspolat'ın önerisiyle evini Acarkent'ten Zekeriyaköy'e taşımıştı.

Rojin Haspolat kimdir, aslen nereli? Rojin ne demek, Kürt mü, Türk mü? - Resim : 2

Rojin ne demek?

Rojin "Roj" ve "in" kelimelerinden oluşturulmuş kürtçe kökenli kız çocukları için kullanılan bir addır. Roj "gün, güneş" anlamına gelmektedir. İn eki kürtçede sıfatları isme ve isimleri sıfata dönüştüren bir fonksiyona sahiptir. Kelime olarak Rojin "gün gibi, güneş gibi, güneşsi" anlamına gelmektedir.

Rojin Haspolat kimdir, aslen nereli? Rojin ne demek, Kürt mü, Türk mü? ile ilgili etiketler rojin haspolat kimdir rojin
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.