Rockefeller hayatını kaybetti! David Rockefeller kimdir?

ABD'li milyarder David Rockefeller'ın 101 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Rockefeller'in kronik kalp yetmezliği nedeniyle Pocantico Hills, New York'taki evinde uykusunda hayatını kaybettiği belirtildi. Rockefeller ailesi sözcüsü Fraser Seitel, yaptığı açıklamada David Rockefeller'ın öldüğünü doğruladı.

ABD'li milyarder David Rockefeller'ın 101 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Dünya ekonomisinde oldukça nüfuzlu bir isim olarak görülen ve Amerikan kapitalizmiyle özdeşlemiş isimlerden olan David Rockefeller kronik kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

Ünlü iş adamının sözcüsü Fraser P. Seitel tarafından yapılan duyuruda, Rockefeller'ın pazartesi sabahı evinde öldüğü açıklandı.

6 kalp nakli, 3 böbrek ve 2 ciğer nakli operasyonu geçiren David Rockefeller, 100 yaşına girdiğinde yaptığı açıklamada "200. doğum günümü de kutlamak istiyorum" diye konuşmuştu.

DAVİD ROCKEFELLER KİMDİR?

David Rockefeller, 12 Haziran 1915'te dünyaya geldi. Standard Oil adlı dev enerji şirketinin kurucusu John D. Rockefeller'in torunu David Rockefeller, JP Morgan Chase'in ortaklarından ve dünyanın en yaşlı milyarderi olarak biliniyordu.

Rockefeller'in Forbes dergisine göre kişisel serveti yaklaşık 3.2 milyar dolar. Ancak yönettiği paranın bundan kat kat fazla olduğunu belirtiliyordu.

200 YAŞINI GÖREMEDİ

6 kalp nakli, 3 böbrek ve 2 de ciğer nakli yapılan en yaşlı zengin Rockefeller, "200. Yaş günümü kutlamak istiyorum" demişti.

İngiliz Rothschild ailesiyle birlikte dünyayı yöneten David Rockefeller, 12 Haziran 1915'te dünyaya geldi.

Standard Oil adlı dev enerji şirketinin kurucusu John D. Rockefeller Sr.'ün torunu ve John D. Rockefeller Jr.'ın oğlu olarak çok önemli işlere imza attı. David Rockefeller, Manhattan'daki 45. Cadde'de Rockefeller malikanesinde dünyaya geldiği gün 48 saatlik kutlama yapıldı. Harvard Üniversitesi'ni bitirdi. London School of Economics'e devam etti.

Eğitiminin ardından uzun yıllar boyunca Rockefeller ailesi ile anılan Chase Manhattan Bank'ta çalıştı. Rockefeller şu anda JP Morgan Chase'in ortaklarından biri ve dünyanın en yaşlı milyarderi. Rockefeller'in Forbes dergisine göre kişisel serveti 3.2 milyar dolar. Ancak yönettiği para 5 trilyon dolar.

dewkjnfwefwefwfffg

Dünyanın en güçlü iki ailesinden biri olarak gösterilen Rockefeller'ların en yaşlısı olan David Rockefeller, 6 çocuk babası ve duldu.

Kısa süre önce 6'ncı kalp naklinden çıkan Rockefeller, "Hedefim 200'ü görmek" demişti.

Bugüne kadar ona sadece kalp nakli yapılmadı. 3 kez böbrek, 2 kez de ciğer nakli yapıldı.

Birçok damarı değişti. Uzmanlar, 80 yaşından sonra bir kişinin kalp nakli olmasının riskli olduğunu belirterek, "Ancak soyadınız Rockefeller ise, 120'de de kalp nakli olabilirsiniz. Çünkü TIP kanunları onlar için geçerli değil. Rockefeller soyadının ömrü uzundur" demişti.

TÜRKİYE'DE KAOSU SEVER

David Rockefeller, Türkiye'de nelerin olup bittiğini dikkatle inceleyen biriydi.

İşte Rockefeller'in Türkiye konusundaki açıklamaları: 1980 darbesi de bizim isteklerimiz doğrultusunda yapıldı. O zamanlar ülkede bir solcular, bir sağcılar iktidara geliyor ve bizim isteklerimiz doğrultusunda ülke ekonomisini yönlendiriyorlardı. Fakat Amerika ve Avrupa'da gelişmiş ülkelerin piyasaları doyuma ulaşmışlar ve biz yeteri kadar mal satamaz olmuştuk. Bunun üzerine diğer az gelişmiş ülkelere uyguladığımız planı Türkiye'de de uyguladık ve başarılı olduk...

Rockefeller hayatını kaybetti! David Rockefeller kimdir? ile ilgili etiketler david rockefeller rockefeller david rockefeller kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.