Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı?

Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin'in yaşamı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. Bu çerçevede Rahmi Metin'in kim olduğu ve hangi görevlerde yer aldığı arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki, Rahmi Metin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı? İşte, Rahmi Metin hakkında merak edilenler...

Rize Belediye Başkanı adayı Rahmi Metin'in yaşamı ve siyasi kariyeri, bölgesel siyasetin önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Metin'in hayatına dair detaylar, hem yerel halk hem de geniş kitleler tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Peki, Rahmi Metin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı? İşte, Rahmi Metin'in hayatı ve siyasi kariyer ayrıntıları...

Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı?

RAHMİ METİN KİMDİR?

26 Kasım 1969 tarihinde Rize İli Merkez İlçe'de dünyaya gelen Rahmi Metin, eğitim hayatına Rize'de başlamış ve Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 1993 yılında mezun olmuştur. Akademik yolculuğunu 2012-2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesi'nde Siyaset Felsefesi alanında yüksek lisans yaparak sürdürmüştür.

RAHMİ METİN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Rahmi Metin, 26 Kasım 1969 tarihinde Rize İli Merkez İlçe'de doğmuştur.

RAHMİ METİN NE MEZUNU?

İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamlayan Metin, 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Erciyes Üniversitesi'nde 2012-2014 yılları arasında Siyaset Felsefesi alanında yüksek lisans yapmıştır.

RAHMİ METİN NERELERDE GÖREV ALDI?

Rahmi Metin, siyasi kariyerine 2004 yılında Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi olarak başlamıştır. Bu dönemde 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2009 mahalli seçimlerinde yeniden İl Genel Meclis Üyesi ve Meclis Başkanı seçilen Metin, bu görevini 2011 yılına kadar sürdürmüştür. Ayrıca, 2011-2014 yılları arasında meclis üyeliği görevini sürdürmüştür.

Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın kurucu üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı olarak da görev almıştır.

Rahmi Metin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Rize Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Metin, evli ve dört çocuk babasıdır.

Rahmi Metin'in hayatı ve kariyeriyle ilgili detaylar, yerel seçimlerde tekrar aday olmasıyla birlikte daha da dikkat çekiyor. Kamuoyu, Rize Belediye Başkanı'nın gelecek dönemdeki projelerini ve hizmetlerini merakla bekliyor.

Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı? ile ilgili etiketler Rize Belediye AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.