Rıza Zarraf ABD'de serbest mi bırakıldı? Avukatı açıkladı...

ABD’de 27 Kasım günü duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Zarraf’la ilgili ikinci bir tahliye muamması yaşandı. Zarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım "Serbest bırakılmadı, teknik bir hata olmuş" dedi...

Hürriyet'in haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Zarraf’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi sosyal medyada büyük yankı buldu. Hafta içi ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Zarraf konusunu da görüşen Başbakan Binali Yıldırım’ın bu işi çözdüğü ve Zarraf’ı beraberinde Türkiye’ye getirdiği yorumları dahi yapıldı.

Ancak bu bilginin doğru olmadığı ve yine teknik bir hatadan kaynaklandığı belirtildi. Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı’nın sözcüsü Zarraf’ın halen cezaevinde bulunduğunu belirtirken, Türk avukatı Şeyda Yıldırım ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Yine teknik bir hata olmuş." dedi.

Benzeri bir olay 9 Eylül 2017 tarihinde de yaşanmış ve Başsavcılık sözcüleri Zarraf’ın tahliye edilmediğini bunun sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu, halen cezaevinde tutuklu olduğunu belirtmişlerdi.

Rıza Zarraf ABD'de serbest mi bırakıldı? Avukatı açıkladı... ile ilgili etiketler rıza zarraf şeyda yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.