Riyakar ne demek? TDK riyakar ne anlama geliyor?

Gündelik dilde sık kullanılan kelimelerin başında riyakar kelimesi geliyor. Yazılışları konusunda emin olduğumuz kelimelerin ne anlama geldiğini de internetten ve Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinden araştırıyoruz. Peki riyakar ne demek, ne anlama geliyor? Riyakarlık TDK anlamı nedir?

Riyakar ne demek, riyakarlık ne anlama geliyor soruları gündemde. Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde kelimelerin anlamları ve cümle içinde kullanımı veriliyor. Gündelik hayatta da sık kullanılan kelimelerin başında Riyakar geliyor. Peki riyakar kelimesinina anlamı nedir?

Riyakar, Türk Dil Kurumu'na göre ikiyüzlü anlamına gelmektedir. Riyakar, Arapça kökenlidir. Sıfat olarak kullanılan riyakar kelimesi iki yüzlü, aldatma anlamına gelir. Riya, kaçınılması gereken ve herkesin bu konuda temkinli olması gereken bir davranış biçimidir.

Riyarkarlık ise, toplum içinde iki yüzlü davranan ve böyle davranan insanların ortak özelliğidir.

Bir İslam dinî terimi olarak riya, dünyevî çıkarlar elde etmek için dindar gibi görünmek veya ibadetleri yerine getirmektir. Örneğin mal, mevki, saygı, şöhret vs. kazanmak için yapılan ibadetler riya kabul edilir.

Riyakar ne demek? TDK riyakar ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu riyakar ne demek riyakarlık ne anlama geliyor riyakar ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.