Riyad'da aslında ne oldu? İşte maçı ertelemeye götüren detaylar...

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa mücadelesi ertelendi. Kulüpler Atatürk tişörtü ve pankart taleplerinin karşılanmaması nedeniyle sahaya çıkmama kararı alarak Türkiye'ye döndü. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak açıklama yayınlarken, binlerce taraftar da havaalanına akın etti. Peki o süreçte neler yaşandı? İşte bilinmeyenleriyle krizin detayları...

TFF, ekim ayında yaptığı açıklamayla Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçının 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmuştu.

KRİZ NE ZAMAN BAŞLADI?

Karşılaşmadan saatler önce Süper Kupa maçı krize dönüştü. 

Maça saatler kala Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa'da, Suudi yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği öne sürüldü. 

TFF'den yapılan ilk açıklamada maçın oynanacağı vurgulanarak, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır." denildi. 

TAKIMLAR NEDEN SAHAYA ÇIKMADI?

Talepler karşılanmazsa takımlar sahaya çıkmama kararı aldı. Kriz sürerken TFF ve kulüp başkanları görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşme sonrası önce kulüplerin maça çıkacağı açıklandı. Ancak Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY NE TALEP ETTİ?

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin talebinin Atatük tişörtüyle ısınmaya çıkmak. Atatürk pankartıyla ise seremoniye çıkmak olduğunu belirtildi. 

İki takımın Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı 'Yurtta sulh cihanda sulh'  yazılı pankartla çıkmak istedikleri öne sürüldü. 

İPTAL SONRASI KULÜPLER VE TFF NE DEDİ?

Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF'den ortak açıklama yaptı.

Yapılan ortak açıklamada Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. 

PEKİ RİYAD'DA ASLINDA NE YAŞANDI?

İddialar öyle ki, Fenerbahce kafilesinin Riyad'da oynanacak finale hazırlıklı gittiği, maç protokolünde olmamasına rağmen pankart ve tişörtleri önceden hazırladığı öğrenildi.

Galatasaray'ın ise final öncesi bu konuya dair bir hazırlığının olmadığı da öğrenilen detaylar arasında.

Öte yandan Fenerbahçe'nin böyle bir talepte bulunduğunu öğrenen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, önce canının bir hayli sıkıldığı sonra ise bu duruma karşı ne yapabiliriz konusunda kurmaylarıyla görüştüğü bilgisi edinildi.

Bundan sonra iki takım arasında Atatürkçülük konusunda da rekabet yaşanması ve iki takımda geri kalmayalım diye sürekli yeni isteklerde bulunduğu ise gelen bilgiler arasında.

 

 

Riyad'da aslında ne oldu? İşte maçı ertelemeye götüren detaylar... ile ilgili etiketler Ali Koç Fenerbahçe Dursun Özbek Galatasaray Süper Kupa
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.