Riva'da esprili diyalog! Ali Koç'tan Erden Timur'a: Ne para harcadın ya...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki merkez binasına yapılan silahlı saldırının yankıları sürerken, Kulüpler Birliği, bazı teknik direktörler ve bazı futbolcular bugün TFF yönetimine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüplerin TFF ziyaretinde Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur'a espriyle takılırken ortaya keyifli bir diyalog çıktı.

Geçtiğimiz hafta TFF'nin Riva'da bulunan merkez binasına geçrekleştirilen silah saldırıdan dolayı TFF yönetimine geçmiş olsun ziyaretleri sürüyor. Bugün de Kulüpler Birliği, bazı kulüp başkanları ile teknik adamlar ve futbolcular, geçmiş olsun dileklerini iletmek için TFF yöneticileri ile bir araya geldi.

Ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısına ise Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur'a yaptığı espri damga vurdu.

Koç, Timur'la tokalaşırken "Ne para harcadın ya" diye takılırken Timur ise buna yanıt olarak "Harcamadım da öyle görünüyor" dedi.

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

"Türkiye Cumhuriyeti futbol paydaşları ve taraftarlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Çok daha fazla provokasyona maruz kalabiliriz. Konuyla ilgili bilincin artması gerekir. Tribünlerde sorumlu, akılı, tek arzusu kulübü desteklemek olan insanların da bilinçlendirmesi gerekmektedir. Bizler de buna ön ayak olmalıyız. 5'inci haftadayız, çok güzel başladık. Pek çok problemimiz olmasına rağmen. İçinde bulunduğumuz ekonomik ortam, sadece ülke ekonomisi olarak değil, bu sezonun sonunu getirmemiz mümkün gözükmüyor. Belki kulüplerin nefesi kasım-aralıkta tükenecek, bazıları ocakta-şubatta. Hepimizin nefesi bir yerde kesilecek. İlgili yerlere, en üst seviyelere derdimizi anlatmamıza rağmen fazla bir ilerleme sağlayamadık. Buna rağmen umutla başladığımız, yeni bir sayfa açtığımız bir sezon oldu. Bunun sebebi TFF değişimi. Kulüplerin ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını giderebilmek için her şeyin yapıldığını görüyoruz. Tabii ki her sorunu TFF çözemez. Bizim için niyet önemlidir. Pek çok konuda sorunlar ya çözülüyor ya da çözülmesi için girişimlerde bulunuluyor. Yeni transferler, yeni sezon, yeni sayfa, yeni heyecan, güzel başladık. 5'inci haftadayız. Yaşanan olağanüstü olaylar, stattaki gerginlikler, son bahsettiğimiz 3 olay bizi fazlasıyla endişeye sevk etti. Bu sorunların giderilmesinde ana faktör bizleriz. Kendi bahçemizi temizlemeliyiz. Hakem performansları çok önemli. Federasyonumuzun hakem performanslarıyla ilgili pek çok girişimde bulunduklarını görüyoruz. Hakem konuları bu sezona has bir durum değil. Sonucunda iyi ki güvenmişiz demek istiyoruz. Bu konuda hamleler yapıldığını biliyoruz. Bizler bu niyet çerçevesinde, söylemlerimizde azami hassasiyeti göstermemiz gerektiğinin farkındayız."

BASIN MENSUPLARINA ELEŞTİRİ, TFF'YE TAVSİYE

Bazı basın mensupları ve TV programlarını eleştiren Koç, "İfade özgürlüğüne son derece önem veren bir insan olarak, ifade özgürlüğü ile ifade sorumsuzluğu arasındaki farkı anlayabilmemiz lazım. Bazı TV programlarında, sosyal medyada, başkanlara, yöneticilere, futbolculara, teknik direktörlere yapılan saldırılar, hakaretler... Özellikle TV ortamında. Şu anda Türk futbolunda nefret ortamı olması için, ayrıştırma ortamı olması için atılan tohumların farkındayız. Bizim bu konuyu topyekun, tüm kulüpler ve federasyonumuz olarak adreslememiz gerekmektedir. Esas kulüplerin taraftarlarını birbirleriyle kavga haline getirmek için ne yazık ki iklim son derece müsait. Bugün sosyal medya ortamında yaşananlar, aslında kulüplerin günlük icraatlarını, gelecek planlarını etkiler hale gelmiştir. Daha fazla takipçiyle illegal bahis sitelerinden bir ekonomi ve ticaret oluşturmak için şu an ülkemizde bir yapı ve iklim söz konusudur. Bu yapı, futbolun en önemli paydaşlarını, kulüpleri birbirine düşürmektedir. Bu yapıyla topyekun savaşmalıyız. Yok o yazar bunu yazmış, yok o bunu söylemiş. Bir önceki federasyonunun en büyük sorunu basında yapılan haberlerle etkilenip yönetmekti. Lütfen bu ortamdan uzak duralım. Federasyon ve kulüplerimiz kafa kafaya verdiği müddetçe, devletimizin ilgili birimleriyle birlikte çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok" diyerek sözlerini noktaladı.

Riva'da esprili diyalog! Ali Koç'tan Erden Timur'a: Ne para harcadın ya... ile ilgili etiketler TFF Ali Koç Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş Trabzonspor Riva Erden Timur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.