Revani tarifi, nasıl yapılır?

Tatlılar içinde en sevilen ve yapımı çok pratik olduğunu düşündüğüm tatlılardan revani tarifiyle sizlerleyiz. Özellikle halkımızın en sevdiği şey tatlıdır. Çünkü yemek sonrasında tatlısız asla geçiştirmeyiz. Her gün mutlaka her evde bir tatlı yapılır. Tatlı bizim için çok önemlidir. Kalorisi yüksek olsa da ve şeker yönünden de çok sağlıklı görünmese de biz tatlı yemeyi seviyoruz.

Diyette olanların bize kızacağı bir yazı olsa da biz tatlıya asla hayır diyemeyen bir millet olduğumuz kesin. Bu yazımızla size güzel ve pratik bir revani tarifi vereceğiz. Tüm püf noktalarıyla harika bir tatlı olacak. Revani tarifi, nasıl yapılır? Sorularını yanıtlayarak mükemmel bir revani tarifi için işte yazımızı okuyabilirsiniz. 

Revani tarifi 

Öncelikle başlamamız gereken yer malzemeleri temin etmek olacaktır. Şimdi size bu mükemmel Revani tarifiiçin gerekli malzemeleri söylüyoruz not almaya başlasanız iyi edersiniz. Kâğıt kalem hazırsa işte başlıyoruz.

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

 

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Bir ince dilim limon

Gerekli malzemelerinizi alıp hemen mutfağa geçin çünkü şimdi revani yapımına geçiyoruz. Şimdi hazırsanız başlayabiliriz. 

Revani nasıl yapılır? 

Malzemelerimizi aldığımıza göre şimdi püf noktalarıyla tarifimize başlayabiliriz.

  1. İlk olarak şerbetimizi yapmak için malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet için önemli püf nokta önce şekerle suyu tencereye alıyoruz ocağı açıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyorsunuz ve kaynamaya bırakıyoruz. Bir ince bilim limonumuzu kaynadıktan sonra atıyoruz. 15 dakika ortalama kaynadıktan sonra kaşıkla şerbetimizi test ediyoruz. Kaşığımızla aldığımız şerbetimizi son damlası akmayacak şekildeyse şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Çünkü kekimiz sıcak şerbetimiz soğuk olmalıdır.
  2. İkinci olarak kekimize geçiyoruz.3 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri derin bir kaba alarak ya çırpma teliyle ya da mikserle karışım beyaz bir renk alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Bu kekimizin iyi kabarması için çok önemli bir noktadır.
  3. Sonra diğer sıvı ürünlerimiz bir su bardağı yoğurdu ve yarım çay bardağı sıvı yağımızı karışıma ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Sırada katı ürünler var. 2 su bardağı irmik, bir su bardağı un, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozunu da karışıma ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Orta boy kare borcamınızı yağlayıp karışımı döküyoruz.
  6. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırınımıza kekimizi kabarana ve kürdan testinden geçene kadar pişiriyoruz. Özellikle yüzü kızardıktan ve kekimiz kabardıktan sonra fırını açıp kürdan testini yapmanızda fayda var yoksa kekinizi sönebilir. Bu süreç te ortalama 20-25 dakika sürmektedir. Şimdi ise son püf noktamız tatlımız şerbetimizle buluşacak. Bunun için kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıyoruz. Kekimizin ilk sıcağını atması için 5 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kekimizi dilimlerini kesiyoruz. Böylece şerbetini iyice çekecektir. Ve işte şerbeti dökme zamanı geldi. Şerbetimizi döküyoruz ve şerbeti çekmesini ve dinlenip soğumasını bekliyoruz. Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz içiyle süsleyebilirsiniz. Bu tercihi size bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun. 

 

Revani kalori 

Evet,çok güzel bir tatlı yaptık püf noktalarını verdik. Yazımızın başında da dediğimiz gibi diyette olanlar bize kızmasın dedik. Şimdi de onlar ve sizin de merak ettiğiniz bu tatlımızdan bir dilim yemek birkaç kaloriye mal olacak. İşte bir kalın dilim revani tatlısı 523 kaloridir. Evet, biz tarifi ve kalorisini verdik yemek yememek sizin elinizde bizce çok güzel olmuştur tekrardan afiyet olsun diyoruz.

Revani tarifi, nasıl yapılır? ile ilgili etiketler revani tarif nasıl yapılır? malzemeler kalori besin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.