Reuters muhabirinin Afganistan'daki sır ölümünün şok edici detayları!

Reuters'ın Afganistan'da görev yapan ve Afgan ordusunun faaliyetlerini belgeyelen foto muhabiri Danish Siddiqui'nin nasıl öldüğüne dair detaylar ortaya çıktı. Ölümü hakkında birçok iddia dolaşan genç gazeteci, kendi ölümünü adeta kaydetmiş. İşte tüm detaylar.

Danish Siddiqui isimli Reuters fotomuhabiri, Afgan Özel Kuvvetleri birliklerinin gerçekleştirecek olduğu bir kurtarma görevini belgelemek ve haberleştirmek adına onlara katıldı. Yolda giderken Taliban, konvoya saldırmış, Siddiqui'nin bulunduğu askeri araç RPG ile vurulmuştu.

Reuters muhabirinin Afganistan'daki sır ölümünün şok edici detayları!

Taliban'ın Afganistan'ı işgali sırasında çatışmaların Taliban lehine momentum kazandığı günlerde, on binlerce insan her gün çatışmalar yüzünden kaçmakta ve yüzlercesi ise ölmekteydi. 

38 yaşındaki başarılı fotomuhabir ise Reuters'taki patronunu ikna ederek Afganistan'a gitmek için izin kopardı. Patronuna 'Biz gitmezsek kim gidecek?' dediği öğrenildi. 

İşte olayın tüm detayları!

11 TEMMUZ: KANDAHAR'DAKİ ÖZEL KUVVETLER ÜSSÜNE VARIŞ

Bu vesileyle, 11 Temmuz Pazar günü Siddiqui, Taliban'ın en sert saldırdığı, Afganistan'ın en büyük ikinci şehri olan Kandahar'daki Afgan Özel Kuvvetleri üssüne ulaştı. Varışının ardından yetkililer onu, Taliban militanlarını yok etmekle görevlendirilmiş birkaç yüz seçkin Afgan komandodan oluşan bir birliğin içine soktu. 

ÇEVRESİ SARILMIŞ BİR POLİSİ KURTARMIŞLARDI

13 Temmuz Salı günü, büyük bir kurtarma operasyonu acil olarak uygulamaya alındı.

Reuters muhabirinin Afganistan'daki sır ölümünün şok edici detayları! - Resim : 2

Taliban militanlarının etrafını sardığı ve kapana kısılan bir polis memurunu kurtarmak için düğmeye basıldı ve yola çıkıldı. Taliban çemberinde mahsur kalan polis memuru başarıyla kurtarıldı. 

OPERASYON DÖNÜŞÜ ARACI RPG'Lİ SALDIRIYA UĞRADI

16 Temmuz'da Kandahar'a dönüş yolunda ise konvoy pusuya düştü.  Danish Siddiqui'nin de içinde yolculuk ediyor olduğu askeri araç ve 2 diğer askeri araç, RPG'li saldırıya uğrayarak isabet aldı. Saldırı sırasında bile görüntü almaya çalışan Siddiqui, son anlarını da Twitter üzerinden paylaşarak belgelemiş oldu. İzleyen ve okuyanlara o anların dehşetini yaşatan görüntüler, yürek burkan cinsten. 

Reuters muhabirinin Afganistan'daki sır ölümünün şok edici detayları! - Resim : 3

Ailesi ve meslektaşları, genç gazetecinin ölüm haberini, bedeninin korkunç görüntüleri sosyal medyada dolaşmaya başlayınca alarak harap oldu.

Siddique'nin ölümüyle ilgili bazı ayrıntılar belirsizliğini koruyor olsa da, olayların ana hatlarını vermek için yeterli bilgi ortaya çıktı.

ŞARAPNELLE YARALANDIKTAN SONRA CAMİYE SAKLANDI

Kanıtların incelenmesinden çıkan sonuçlar, Siddiqui'nin ilk olarak bir aracının isabet aldığı RPG roketinden çıkan şarapnel tarafından yaralandığını gösteriyor.

Konvoya saldırı olduğunda yaralanan Siddiqui ve iki Afgan komando diğer askerler tarafından hayatta kalmaları adına 50 metre uzaklıktaki bir camiye götürüldü.

Reuters muhabirinin Afganistan'daki sır ölümünün şok edici detayları! - Resim : 4

Buradan tahliye olacaklarını söyleyen askerler, geri çekilme sırasında paniğe kapılarak yaralı 3 kişiyi camide unutarak geri çekildiler. 

AFGAN ORDUSU YARALILARI UNUTARAK GERİ ÇEKİLDİ

Araştırmalara göre, Siddiqui, Afgan ordusu tarafından terk edildikten sonra kanamadan öldü. Bu bilgiler, saldırıya tanık olan 4 Afgan askeri tarafından da doğrulandı. Raporda, 'Orada bırakıldılar...' dendi.

TALİBAN, ÖLÜ BEDENİNE ATEŞ ETTİĞİ İDDİALARINI REDDETTİ

Görüntülerin ardından gazetecinin bedenindeki yara ve fiziksel bozukluklar için Taliban, şarapnel yarası yüzünden kan kaybından hayatını kaybetmiş bir bedene öldükten sonra ateş edilmekle suçlanıyor. Taliban ise, kurşun yaralarının ve ezikliklerin, camide onu bulduklarında zaten olduğunu iddia ederek suçlamaları yalanladı.

Uzmanlara göre ise genç gazetecinin 'öldürüldükten sonra birkaç kez daha vurulduğu açık.'

 

 Kaynak: Reuters

Reuters muhabirinin Afganistan'daki sır ölümünün şok edici detayları! ile ilgili etiketler Taliban Afganistan danish sıddık siddiquie siddiqui
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.