Regaip Kandili Ne Zaman? Regaip Kandilinde Ne Oldu? Anlamı

Bu ay içerisinde yeni yılın ilk kandilini idrak etmeye hazırlanan Müslümanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Regaip Kandili’nin tarihi açıklandı.

İslamiyet inancıyla özdeşleşmiş olan oruç, namaz, hac, kurban veya zekat gibi ibadetlerin yanı sıra bu inanç ile özdeşlemiş olan pek çok önemli gün bulunuyor. Dini günler de denilen bu günler, önemli olaylara tanıklık etmiş olaylardan yola çıkarak idrak ediliyor. Bu günlerden biri olan Regaip Kandili için ise 2023 yılında idrak edileceği tarih yaklaşmış bulunuyor.

2023 yılının ilk kandili olacak olan Regaip Kandili için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir açıklama gelmiş bulunuyor. 2023 yılı dini günler takvimini yayınlamış olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Regaip Kandili’nin idrak edileceği tarihi de açıkladı. Bu kapsamda bu kandilin ocak ayı içerisine idrak edileceğine dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, o tarihe işaret etti.

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Üç ayların başlangıcından sonraki ilk kandil olacak olması ile oldukça önemli olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk manevi günü olmasıyla da İslamiyet inancında son derece önemli bir yere sahip. Bu kapsamda Recep ayı içerisinde idrak edilecek olan Regaip Kandili, bu ay içerisinde milyonlarca Müslüman’ın ibadetine tanıklık edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanmış olan takvime göre, bu yılın ilk kandili olan Regaip Kandilli, 26 Ocak Perşembe gecesi idrak edilecek. Regaip Kandili’nin ardından gelecek olan Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü idrak edilecekken; yılın üçüncü kandili olacak olan Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü kutlanacak.

REGAİP KANDİLİNDE NE OLDU? ANLAMI

Regaip Kandili Ne Zaman? Regaip Kandilinde Ne Oldu? Anlamı

Regaip Kandili’nin anlamı da diğer tüm kandiller gibi son derece derin. Sözlük anlamı olarak ‘değerli bağış’ anlamına gelen Regaip, recep ayının ilk perşembe günü olan gecede idrak ediliyor. Bu kapsamda perşembeyi cuma gününe bağlayacak olan 26 Ocak’ta idrak edilecek Regaip Kandili’nin başlangıcında önemli bir olayın yattığına inanılıyor.

İnanışa göre, ‘değerli bağış, bol’ gibi kelime anlamlarına sahip olan Regaip Kandili’nde yapılan ibadetler de tıpkı kelimenin kendisi gibi ‘bol sevap veya çok faziletli’ kabul ediliyor. Müslümanlar için önemli olan cumadan hemen önce olması nedeniyle yapılan ibadetlerin daha faziletli olacağına inanan bazı dini yorumcular, bu gecenin Peygamber Hz. Muhammed’in babası Hz. Abdullah’ın evlilik yaptığı gece olduğunu da öne sürüyor.

Regaip Kandili Ne Zaman? Regaip Kandilinde Ne Oldu? Anlamı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.