Randevu almadan aşı olabilir miyim? Randevusuz aşı olunur mu?

Koronavirüs aşılanma sürecinde MHRS, e-Devlet ve e-Nabız üzerinden randevu almak için yoğun bir çaba harcayan vatandaşlara güzel bir haber geldi. SGK'ya kayıtlı tüm çalışanların aşı randevusu alabileceği kaydedilirken ‘randevu alınmadan aşı olabilir miyim sorusu merak edildi.

SGK’ya kayıtlı tüm çalışanlar için Covid-19 aşı programına dahil edilmesi süreci resmen başlayınca e-Nabız ve MHRS sisteminde sıkıntılar baş gösterdi. Bazı merkezlerde sırası gelenlere randevusuz aşı yapılmaya başlanması vatandaşlar tarafından yakından takip edildi.

Bu konuya açıklık getiren Doç. Dr. Ümit Savaşçı, sistemde yaşanan sorun yüzünden randevusuz sırası gelenlere aşı yapılabildiğinden söz etti. Koronavirüsle mücadele kapsamında geçen Ocak ayında başlatılan aşılama çalışmaları hız kazandı.

Aşı miktarı 35 milyonu aştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SGK'ya kayıtlı tüm çalışanlar için 15 Haziran tarihinden itibaren Covid-19 aşı randevusunun açıldığını kamuoyu ile paylaştı. Koca’nın bu açıklamasının ardından aşı programına yeni dahil olanlar da e-Nabız ve MHRS sistemi üzerinden aşı randevusu almaya başladı.

RANDEVUSUZ AŞI OLUNUR MU?

Koronavirüse karşı uygulanan aşılara talebin artması ile zaman zaman e-Nabız ve MHRS'ye girişlerde sıkıntılar yaşandı. Aşıdaki randevu sorunu kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Ankara'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaşçı, dün akşamdan itibaren bütün SGK'lılar da aşı yapma hakkı kazanınca sistemde ciddi bir yoğunluk olduğuna değindi.

Doç. Dr. Savaşçı, sistemde yaşanan yoğunluktan dolayı sırası gelen kişilere randevusuz aşı yapılabildiklerini söyledi.

Randevu almadan aşı olabilir miyim? Randevusuz aşı olunur mu? ile ilgili etiketler randevu aşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.