Ramazan salı günü başlarsa Kadir Gecesi hangi güne genk gelir? 2021 Ramazan başlangıcına göre Kadir Gecesi hangi gün?

Ramazan ayının artık son günlerini yaşıyoruz. Hal böyle olunca Kadir Gecesinin ne zaman idrak edileceği de vatandaşların gündeminde. Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geldiğiyle ilgili alimlerin de açıklamaları da mevcut. Peki Ramazan salı günü başlarsa Kadir Gecesi hangi güne denk gelir? 2021 Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor?

8 Mayıs 2021 Kadir Gecesi olarak kutlanacak. Kadir Gecesi'nde vatandaşlar ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışacak. Bir diğer yandan 2021 Ramazan başlangıcına göre Kadir Gecesi hangi güne denk gelir? Alimler ne diyor?

Müstesna bir gece olan Kadir Gecesi, her yıl Ramazan ayının 27. gecesi olarak kutlanır. Ancak öyle alametler vardır ki o yıl Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geldiği anlaşılır.

2021 RAMAZAN BAŞLANGICINA GÖRE KADİR GECESİ HANGİ GÜN?

İmam-ı Şa'rani hazretleri, kendi keşfini bildirmiş ve (Ramazan, pazar günü başlarsa, Kadir gecesi 29. gecedir. Salı başlarsa 27. gece, perşembe başlarsa 25., cumartesi başlarsa 23., pazartesi başlarsa 21., çarşamba başlarsa 19., cuma başlarsa 17. gecedir) buyurmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2021 dini günler takviminde Ramazan ayının 26. gününe denk gelen 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü, Kadir Gecesi idrak edilecek.

Kadir Gecesi 2021 ne zaman? Diynaet dini günler takvimi: Kadir Gecesi tarihi

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Kadir gecesi, Yüce Allah’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kuran’ın indirilmeye başladığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir.

Kadir gecesi; Yüce Mevla’nın hakkında müstakil bir sure indirdiği ve bu surede, “Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece,tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir.” buyurduğu müstesna bir gecedir.

 

 

Ramazan salı günü başlarsa Kadir Gecesi hangi güne genk gelir? 2021 Ramazan başlangıcına göre Kadir Gecesi hangi gün? ile ilgili etiketler Kadir Gecesi 2021 kadir gecei hangi güne denk gelir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.