Ramazan fitre bedeli ne kadar 2023? Deprem mağdurlarına fitre verilir mi?

Din İşleri Yüksek Kurulu, deprem mağdurları için fitrenin Ramazan ayından önce de verilebileceğini ifade ederek 2023 fitre bedelini açıklandı. Bu çerçevede, 2023 fitre bedelinin ne kadar olduğu, deprem mağdurlarına verilip verilemeyeceği merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Ramazan fitre bedeli ne kadar 2023? Deprem mağdurlarına fitre verilir mi? Ayrıntılar haberimizde...

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararla, 2023 yılı fitre miktarını açıklandı. Haçkalı'nın açıklamalarının ardından 2023 fitre bedelinin ne kadar olduğu ve depremde zarar gören vatandaşlara fitre verilip verilemeyeceği büyük bir merakla araştırılmaya başlandı.  Peki, Ramazan fitre bedeli ne kadar 2023? Deprem mağdurlarına fitre verilir mi? Detaylar haberimizde... 

Ramazan fitre bedeli ne kadar 2023? Deprem mağdurlarına fitre verilir mi?

2023 FİTRE MİKTARI NE KADAR? DEPREM MAĞDURLARINA ERKEN FİTRE VERİLİR Mİ?

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararla, 2023 yılı fitre miktarının 70 TL olarak belirlendiğini ve vatandaşların fitrelerini deprem mağdurları için Ramazan ayı öncesinde de verebileceklerini açıkladı.

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından karar sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı için fitre miktarı, 70 TL olarak belirlenmiştir. Bu meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir.  Her bir mükellef, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebilir.”

Ramazan fitre bedeli ne kadar 2023? Deprem mağdurlarına fitre verilir mi? ile ilgili etiketler fitre Ramazan deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.