Ramazan Bayramı namazı farz mı? Bayram namazı sünnet mi, vacip mi?

Her yıl sadece bir kez idrak edilen Ramazan Bayramı namazının farz mı, sünnet mi, vacip mi olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu güzel ve anlamlı günde Müslüman alemi camileri doldurarak yüce yaradana dualarının kabul olması için namaz kılıyor. Bayram namazı farz mı, sünnet mi?

11 ayın sultanı Ramazan ayının hemen sonunda 13 Mayıs Perşembe sabahında kılınacak olan bayram namazı için heyecanlı bekleyiş başladı. İslam alemi açısından en özel günlerden birisi olan ve kardeşlik duygularının en had safhaya ulaştığı bayram günlerinde ilk sabah erkenden kalkılarak camiye gidilir ve cemaatle kılınacak olan bayram namazı için saflara durulur.

RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI FARZ MI?

Bayram namazı hem Ramazan hem de Kurban bayramında yılda iki kez kılınan 2 rekatlık bir namazdır. Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir.

Ramazan Bayramı namazı farz mı? Bayram namazı sünnet mi, vacip mi?

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namazdan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

Şâfiîler'e göre kadınlar da bayram namazı ile yükümlüdürler. Şu var ki bu namazın cemaatle kılınması şart olmayıp, münferiden de kılınabilir, fakat camide cemaatle kılınması daha faziletlidir.

Ramazan Bayramı namazı farz mı? Bayram namazı sünnet mi, vacip mi? ile ilgili etiketler sünnet ramazan bayramı namazı bayram namazı vacip farz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.